ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Τα προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής στο προολυμπιακό: Βουνό η πρόκριση στο Παρίσι, θα γεμίσει αστέρια το ΣΕΦ

/  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
/ - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Σπουδαία και πολλά μεγάλα ονόματα αναμένονται από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ. Δείτε τα προφίλ των πέντε ομάδων που θα συμμετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνουά του Πειραιά μαζί με την Ελλάδα.

Η κλήρωση του προολυμπιακού δεν ήταν ευνοϊκή για την Ελλάδα, που θα πρέπει να νικήσει είτε τη Δομινικανή Δημοκρατία είτε την Αίγυπτο για να προχωρήσει στα ημιτελικά του τουρνουά που θα γίνει από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου. Κι αν η μία νίκη απέναντι στις δύο αυτές ομάδες είναι ένας εύκολος στόχος, η συνέχεια θα είναι πολύ πιο δύσκολη καθώς στα ημιτελικά θα βρίσκεται είτε η Σλοβενία είτε η Κροατία και στον τελικό μία εκ των δύο ή η Δομινικανή Δημοκρατία που πιθανότατα θα αφήσει εκτός την Αίγυπτο.

Η Σλοβενία είναι ομάδα που γνωρίζουμε. Έχει έναν από τους 3-4 κορυφαίους παίκτες του κόσμου, τον Λούκα Ντόντσιτς, τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε δύο φορές σε φιλικούς αγώνες στη Λιουμπλιάνα και στο ΟΑΚΑ στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Εκτός από τον Ντόντσιτς ο Αλεκσάντερ Σέκουλιτς πιθανότατα θα έχει στη διάθεσή του ένα γκρουπ από έμπειρους παίκτες (Κλέμεν Πρέπελιτς, Ζόραν Ντράγκιτς, Γιάκα Μπλάζιτς, Μάικ Τόμπι) και ίσως και τον Βλάτκο Τσάντσαρ που βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία αποθεραπείας από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο φιλικό ματς του ΟΑΚΑ.

Η Κροατία του Γιόζιπ Σέζαρ είναι μία επίσης πολύ γεμάτη ομάδα, στην οποία ηγούνται οι σπουδαίοι Μάριο Χεζόνια, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ντάριο Σάριτς, Ίβιτσα Ζούμπατς. Η Hrvatska ήταν και παραμένει ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο, σίγουρα όμως το ταλέντο ξεχειλίζει στο ρόστερ της στο οποίο πιθανότατα θα δούμε και νεαρούς όπως ο Ρόκο Πρκάτσιν και ο Κάρλο Μάτκοβιτς.

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι μία επίσης πολύ δυνατή ομάδα, από τη στιγμή που ο Καρλ-Άντονι Τάουνς αποφάσισε να την ενισχύσει. Ο σούπερ σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς θα παίξει στο ΣΕΦ και ελπίζει ότι θα έχει μαζί του τον σουτέρ Κρις Ντουάρτε των Σακραμέντο Κινγκς και τον Αλ Χόρφορντ των Σέλτικς, ειδικά αν η ομάδα της Βοστώνης δεν παίξει στους τελικούς του NBA και έχει αρκετό καιρό για να δουλέψει το σώμα του μιας και θα έχει ήδη γιορτάσει τα 38α γενέθλιά του. Στο ρόστερ των Δομινικανών υπάρχουν κι άλλοι αξιόλογοι παίκτες όπως ο γκαρντ Αντρές Φελίζ, ο γκαρντ Ζαν Μοντέρο κι ο σουτέρ Βίκτορ Λιζ.

Η Νέα Ζηλανδία θα φέρει την Χάκα στην Ελλάδα, αλλά και ένα ρόστερ που είναι μεν αξιόλογο, όχι όμως ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η λογική λέει ότι οι Tall Blacks θα δώσουν καλές μάχες απέναντι σε Σλοβενία και Κροατία, αλλά θα τερματίσουν στην τρίτη θέση του ομίλου τους. Αν νικήσουν μία από τις δύο και η Ελλάδα τερματίσει πρώτη στον όμιλό της, τότε η διασταύρωση στα ημιτελικά θα είναι ιδανική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Φιν Ντιλέινι, Ρούμπεν Τε Ράνγκι, Αϊζάια Λι'Άφα, Σέι Ίλι, Γιάνι Γουέτζελ, Τζόρνταν Ενγκατάι, Άιζακ Φοτού είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν, με τον παλαίμαχο Πέρο Κάμερον στον ρόλο του head coach.

Η Αίγυπτος, τέλος, θα είναι σίγουρα η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά. Δεν έχει αρκετό ταλέντο, θα χάσει από Ελλάδα και Δομινικανή Δημοκρατία και θα αποχωρήσει με δύο ήττες σε δύο αγώνες, εκτός αν συμβεί κάποιο μπασκετικό θαύμα που θα συνιστά έκπληξη μεγατόνων. Ο πόιντ γκαρντ Εχάμπ Αμίν, ο ψηλός Ασέμ Μάρεϊ κι ο επίσης ψηλός Ανάς Μαχμούντ είναι οι τρεις καλύτεροι παίκτες της χώρας, αυτοί που ξεχώρισαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο οι Αιγύπτιοι τερμάτισαν στην 20η θέση σε σύνολο 32 ομάδων.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ