ΑΕΚ

Η πολύτιμη παρουσία των αρχηγών

Η πολύτιμη παρουσία των αρχηγών

Με το βλέμμα στο μέλλον αλλά και με το παρελθόν να την οδηγεί θέλει να ξεκινήσει στη νέα εποχή η ΑΕΚ που σε λίγες ημέρες θα αγωνιστεί και πάλι στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ έχοντας αναγεννηθεί από τις στάχτες της

Η αντίστροφη μέτρηση για να ξαναπαίξει η ΑΕΚ στην Α1 έπειτα από τρία χρόνια απουσίας έχει ξεκινήσει. Η "Ένωση" χρειάστηκε να περάσει μέσα από πολλές δύσκολες καταστάσεις, όμως κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Ο στόχος εξαρχής ήταν η επιστροφή στη Basket League και πλέον το επόμενο σκαλοπάτι είναι να μπουν οι βάσεις που σε βάθος χρόνου θα φέρουν τους "κιτρινόμαυρους" στις πρώτες θέσεις.

Στην "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ γνωρίζουν πως για να υλοποιηθούν τα νέα πλάνα που υπάρχουν θα πρέπει να γίνουν μέσα από μία διαδικασία που θα συνδυάζει το φιλόδοξο μέλλον με τα άσχημα μεν, αλλά πολύτιμα δε μαθήματα του παρελθόντος. Αρχικά στην ΑΕΚ κράτησαν στα ηνία της ομάδας τον Βαγγέλη Ζιάγκο, ο οποίος εκτός από προπονητής που έχει ανδρωθεί μέσα στους κόλπους της ομάδας είναι και ο άνθρωπος που ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο της επανόδου στην Α1 και το έφερε εις πέρας.

Από εκεί και πέρα στην ομάδα διατηρήθηκαν και δύο παίκτες που έζησαν από κοντά τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε η "Ένωση", ενώ παράλληλα διαθέτουν και εμπειρία από την Α1. Ο Γιώργος Τσιάκος αγωνίστηκε πέρσι στην Α2 με την ΑΕΚ καταφέρνοντας να ανταποκριθεί στη μεγάλη πίεση που υπήρχε. Φέτος θα έχει σαφώς πιο αρχηγικό ρόλο μέσα στα αποδυτήρια, καθώς εκτός από την μεγάλη εμπειρία που έχει από την Α1, γνωρίζει πλέον καλά και το βάρος που έχει η φανέλα του "δικεφάλου".

Η πολύτιμη παρουσία των αρχηγών

"Αναγεννήθηκαν" μαζί

Στην ίδια φιλοσοφία ήταν και η παραμονή του Μιχάλη Πολυτάρχου. Ο έμπειρος γκαρντ πριν δύο σεζόν πήρε την δύσκολη απόφαση να αφήσει την Α1 και τον Ίκαρο Καλλιθέας για λογαριασμό της ΑΕΚ που τότε αγωνιζόταν στην Β εθνική. Δύο χρόνια μετά επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία της χώρας όντας αρχηγός σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά η "αναγέννηση" της ΑΕΚ ταυτίζεται με την "αναγέννηση" του 31χρονου γκαρντ, καθώς κι οι δύο επιστρέφουν στην Α1 με μεγάλες φιλοδοξίες κι ακόμα μεγαλύτερα όνειρα. Μετά την πρώτη εμπειρία με τον Ίκαρο πλέον ο Πολυτάρχου θα έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί σε έναν σύλλογο όπως είναι η ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ