ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Η Παρτίζαν ήταν εξαρχής η πρώτη επιλογή για τον Ιωάννη Παπαπέτρου

Η Παρτίζαν ήταν εξαρχής η πρώτη επιλογή για τον Ιωάννη Παπαπέτρου
24MEDIA CREATIVE TEAM/KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για να φορέσει τη φανέλα της Παρτίζαν και να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Το ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε, η πρόταση της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και η ξεκάθαρη προτίμηση στην Παρτίζαν.

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου γράφτηκε ο επίλογος στην (επαγγελματική) σχέση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Μετά από τέσσερα χρόνια, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους, προκειμένου να πορευτούν όπως αυτές έκριναν καλύτερο για τις ίδιες.

Το μέλλον του 28χρονου φόργουορντ βρίσκεται στην Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, η οποία έψαχνε εδώ και μερικές ημέρες παίκτη στη συγκεκριμένη θέση και είδε την προοπτική της συνεργασίας με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να προκύπτει.

Η απόφαση για αποδέσμευση του Ράντε Ζάγκορατς και το γεγονός πως ο Ούρος Τριφούνοβιτς δεν προβλέπεται να έχει μεγάλο ρόλο στο rotation της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην EuroLeague) κατέστησαν απαραίτητη την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη στο "3" κατόπιν σχετικής επιθυμίας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο κλήρος έπεσε λοιπόν στον Ιωάννη Παπαπέτρου, σε μια προοπτική που εξυπηρετούσε αμφότερες τις πλευρές.

Το φιλολογικό ενδιαφέρον και η χρυσή πρόταση

Πέραν της Παρτίζαν όμως, υπήρχαν ακόμη δύο ομάδες που ενδιαφέρθηκαν. Η μία χωρίς να προχωρήσει επί της ουσίας στο "ζουμί" της υπόθεσης, η άλλη δείχνοντας εμπράκτως (με μπόλικα μηδενικά στο συμβόλαιο) πόσο θέλει να υπογράψει.

Ο λόγος για τη Φενέρμπαχτσε και τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αναζητά ακόμη στην αγορά έναν περιφερειακό παίκτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο στο "2" όσο και στο "3". Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε μια πρώτη (μικρή) έρευνα για το status του διεθνούς φόργουορντ, αντιλήφθηκε πως υπήρχε πρόσφορο έδαφος, αλλά δεν αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση προς την πλευρά του, κυρίως γιατί η πραγματική ανάγκη που είχε ήταν ένας πιο γρήγορος και ευέλικτος παίκτης για την περιφέρεια.

Όσον αφορά στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η μαζική αποχώρηση βασικών στελεχών του rotation (εξαιτίας της μη συμμετοχής στην EuroLeague) δημιούργησε τεράστιες ανάγκες στο μεταγραφικό παζάρι. Δεδομένων μάλιστα των αντικειμενικών δυσκολιών που υπήρχαν, η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης έδειξε διάθεση να πληρώσει αρκετά παραπάνω από την αντικειμενική αξία των μεταγραφικών στόχων της, αυτό το καλοκαίρι. Εν προκειμένω, πληροφορίες αναφέρουν πως η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης τού προσέφερε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούσαν το 1.500.000€, δίχως όμως ο ίδιος να μπει ποτέ επί της ουσίας στη διαδικασία να συζητήσει/διαπραγματευτεί.

Κι αυτό γιατί από την στιγμή που υπήρχε η προοπτική της συνεργασίας με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους -στο μυαλό του.

Βασικός ρόλος στο rotation

Όπως αναφέρθηκε, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετακομίζει στο Βελιγράδι για να επωμιστεί βασικό ρόλο στο rotation της Παρτίζαν. Μαζί με τον Τζέιμς Νάναλι θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος στο "3" και θα έχει τη δυνατότητα να παίξει για τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης. Μαζί να βελτιώσει το παιχνίδι του και να φτιάξει ακόμη περισσότερο το όνομά του (στην αγορά της EuroLeague) με στόχο το επόμενο συμβόλαιο που θα διεκδικήσει να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Όπως και να έχει, το μείζον είναι πως αυτή τη φορά δεν επετεύχθη η παραμονή του, δεδομένων των δυσκολιών. Πέρσι στο "παρά ένα" ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (σ.σ.: οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν πολύ κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης). Η εύκολη επιλογή για τον ίδιο θα ήταν να αποχωρήσει. Επέλεξε όμως να μείνει και να στηρίξει την προσπάθεια που γινόταν.

Φέτος τα πράγματα ήταν αρκετά πιο διαφορετικά, όσα μεσολάβησαν το φετινό καλοκαίρι αποδείχθηκαν αξεπέραστο εμπόδιο για τον ίδιο. Επειδή όμως το μείζον είναι να βρίσκεις λύση σε κάθε πρόβλημα, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία/σημασία για τον ίδιο είναι πως μετακομίζει σε έναν σπουδαίο οργανισμό της Σερβίας για να δουλέψει με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ