EUROLEAGUE

Η παραγωγική Euroleague

Βρισκόμαστε στην 10η αγωνιστική του Top 16, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για 500.000 λόγους. Όσοι, δηλαδή και οι πόντοι που ενδέχεται να καταγραφούν στη διοργάνωση από το 2000 μέχρι τώρα.

Το Top 16 βρίσκεται στη δέκατη αγωνιστική του και η αγωνία για το ποιες ομάδες θα προκριθούν στα Play offs και ποιες θα πάρουν το πλεονέκτημα έδρας, κορυφώνεται. Μαζί με αυτό, όμως, κορυφώνεται και το θέαμα. Οι ομάδες που μετέχουν είναι ιδιαίτερα παραγωγικές, γεγονός το οποίο βοηθά ώστε να υπάρξει ένα νέο μεγάλο επίτευγμα στη διοργάνωση.

Από το 2000 έως σήμερα έχουν σημειωθεί 498.945 πόντοι. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, με το πέρας της αγωνιστικής να έχουν ξεπεραστεί οι 500.000 πόντοι στην Euroleague. Ήτοι μισό εκατομμύριο πόντοι, από το 2000 μέχρι τώρα.

Σε αυτό το διάστημα έχουν συμμετάσχει 81 ομάδες στη διοργάνωση. Το πρώτο καλάθι ήλθε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δια χειρός Ντίνο Ράτζα. Δεν αποκλείεται μάλιστα και το καλάθι που θα σημάνει τον πόντο 500.000 να έρθει από αγώνα του Ολυμπιακού, στο ΣΕΦ. Αυτό γιατί οι Πειραιώτες υποδέχονται την Φενέρμπαχτσε (21:45).

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη αγωνιστική οι ομάδες πέτυχαν 1.319 πόντους συνολικά, ενώ ο μέσος όρος πόντων που πετυχαίνουν οι ομάδες στο Top 16, συνολικά, είναι 77,6.

Όσο για τους πιθανούς υποψήφιους ώστε να πετύχουν τον πόντο 500.000; Τζόε Ράγκλαντ και Μαρσόν Μπρουκς από πλευράς Αρμάνι Μιλάνο έχουν πολλές πιθανότητες, καθώς είναι από τους παίκτες που έχουν αρκετή ώρα τη μπάλα στα χέρια τους. Το ίδιο ισχύει και για τους Τζέισον Γκρέιντζερ και Ράιαν Τούλσον, από πλευράς Μάλαγα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ