FIBA

Η Ουκρανία ζητάει την αποβολή της Ρωσίας και των ομάδων της από τις διοργανώσεις της FIBA

Ο Ζούμπκοφ αντιδράει στο παιχνίδι της Ρωσίας με την Αργεντινή
Ο Ζούμπκοφ αντιδράει στο παιχνίδι της Ρωσίας με την Αργεντινή 2019 AP PHOTO/ANDY WONG

Η ουκρανική ομοσπονδία μπάσκετ με έγγραφό της προς την FIBA ζητάει την αποβολή της εθνικής Ρωσίας και των ομάδων της από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, έπειτα από την εισβολή της Ρωσία στην γειτονική της χώρα. Η ουκρανική ομοσπονδία μπάσκετ έχει αναλάβει δράση, με επιστολή της προς την FIBA.

Συγκεκριμένα, η ουκρανική ομοσπονδία ζητάει την αποβολή της εθνικής Ρωσίας, αλλά και των ομάδων της χώρας από όλες τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα της FIBA και της FIBA Europe.

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ουκρανία, η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Ουκρανίας απευθύνεται στην FIBA και σε όλες τις ομάδες και την κοινωνία του μπάσκετ. Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία κύρηξε πόλεμο στην Ουκρανία και εισέβαλαν στη χώρα μας. Σήμερα κοινός σκοπός των Ουκρανών είναι η υπεράσπιση της πατρίδας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εκπρόσωποι ενός έθνος που έφεραν τον πόλεμο στην Ευρώπη, δεν έχουν καμία θέση στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ζητάμε την αποβολή των εθνικών ομάδων και των ομάδων της ρωσικής ομοσπονδίας από όλες τις διοργανώσεις υπό την FIBA και τη FIBA Europe.

Ζητάμε απ' όλες τις ομάδες να δείξουν αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό και να απέχουν από όλα τα παιχνίδια μπάσκετ με ομάδες από τη Ρωσία" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ουκρανών.

TAGS FIBA ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ