ΕΟΚ

Η ΟΔΚΕ άφησε Αναστόπουλο - Σχινά - Καρακατσούνη και άλλους τέσσερις 50ρηδες εκτός λίστας για την ερχόμενη σεζόν

Η ΟΔΚΕ άφησε Αναστόπουλο - Σχινά - Καρακατσούνη και άλλους τέσσερις 50ρηδες εκτός λίστας για την ερχόμενη σεζόν
EUROKINISSI

Η ΟΔΚΕ έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ και άφησε έξω από τις λίστες για το σεμινάριο εν όψει της ερχόμενης σεζόν τους διαιτητές Σχινά, Αναστόπουλο, Καρακατσούνη, Ψαριανό, Μπήτη, Μπίκα, Τσουμαχίδη και τους διέθεσε στην Ομοσπονδία για τα Πανελλήνια εφήβων και Κορασίδων, δίχως να συνεννοηθεί με την ΚΕΔ.

Μια επιστολή που βγάζει πολλές ειδήσεις έστειλε η Ομοσπονδία Διαιτητών στην ΕΟΚ εν όψει των Πανελληνιών πρωταθλημάτων εφήβων και κορασίδων. Πρώτα απ' όλα διότι εγγράφως αφήνει εκτός σεμιναρίου τους ρέφερι άνω των 50 - άρα βάζει τέλος στην καριέρα τους -και συνάμα παίρνει πάνω της τον ορισμό γι' αυτά τα παιχνίδια, κάτι που βάσει νόμου είναι δουλειά της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Η ΟΔΚΕ, λοιπόν, με επιστολή της στην ΕΟΚ που κοινοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής Παναγιώτη Τσαγκρώνη, λέει ξεκάθαρα ότι τους αγώνες Εφήβων και Κορασίδων μπορούν να σφυρίξουν ως τις 31/8 μόνο 7 συγκεκριμένοι διαιτητές, είτε διεθνείς, είτε Α1. Πρόκειται για τους Τόμι Σχινά, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Βασίλη Μπίκα, Αλέκο Ψαριανό, Χαράλαμπο Καρακατσούνη, Δημήτρη Μπήτη και Θόδωρο Τσουμαχίδη. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει η ΟΔΚΕ, όλοι οι υπόλοιποι, που βρίσκονται στις λίστες για την επόμενη σεζόν, δεν πρέπει να χάσουν το σημαντικό σεμινάριο, στο οποίο θα δώσει το παρών και Νταβαρίν Νάκιτς εκ μέρους της FIBA.

Πέραν του ότι δεν έχει συμβεί για κανέναν από τους νυν και πρώην διεθνείς της λίστας να σφυρίξουν σε αυτό το επίπεδο εδώ και χρόνια, η πιο σημαντική είδηση είναι ότι αφήνει εκτός σεμιναρίου όσους είναι πάνω των 50, δηλαδή γι αυτούς δεν είναι απαραίτητο να δώσουν το παρών.

Κατά συνέπεια βάζει τέλος στην καριέρα τους, κάτι που δεν το επιθυμούν όλοι, με τον Παναγιώτη Αναστόπουλο να έχει ήδη στείλει σειρά επιστολών σε ΣΕΔΚΑ και ΟΔΚΕ να ζητά να μάθει γιατί δεν έγινε δεκτή η δήλωση ενεργείας του.

Αν δεν αλλάξει δηλαδή κάτι οι άνω των 50 τίθενται οριστικά εκτός και αναμένεται η επόμενη κίνησή τους. Αν θα το δεχθούν ή αν θα αντιδράσουν, όπως ήδη κάνει εδώ και καιρό ο Αναστόπουλος, που επιθυμεί να συνεχίζει να σφυρίζει θεωρώντας παράνομο το όριο ηλικίας.

Από την άλλη το γεγονός ότι οι 7 διαιτητές που βάσει ΟΔΚΕ μπορούν να σφυρίξουν μέχρι 31/8 δηλώθηκαν ως διαθέσιμοι, δεν σημαίνει ότι θα πάνε και θα σφυρίξουν, συνεπώς κι εδώ ίσως προκύψει πρόβλημα εν όψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

TAGS ΕΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ