ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Η νίκη παραμονής και η πνοή της Αμαλιάδας

Η νίκη παραμονής και η πνοή της Αμαλιάδας
INTIME SPORTS

Ο Κόροιβος κέρδισε τον Πανιώνιο (83-74) και αύξησε την απόσταση που τον χωρίζει από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Διαβάστε τι δήλωσε ο Νίκος Αγγελόπουλος στο Sport24.gr

Ο Κόροιβος χρειάστηκε περίπου έναν γύρο για να κεφαλαιοποιήσει τις πολύ καλές φετινές του εμφανίσεις. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου βρέθηκε για αρκετές αγωνιστικές κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά το τελευταίο δίμηνο κάνει τέτοια πορεία που της επιτρέπει να αισιοδοξεί για την παραμονή.

Το +9 (83-74) επί του Πανιωνίου ήταν η τελευταία αφορμή για να χαμογελάσουν στην Αμαλιάδα. Τόσο γιατί έφερε στον Κόροιβο τους δύο βαθμούς της νίκης όσο και γιατί μεγάλωσε την απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στην Α2 κατηγορία.

Ο Νίκος Αγγελόπουλος μίλησε στο Sport24.gr εξηγώντας πως αυτό που κάνει τη διαφορά για τον Κόροιβο είναι " η σοβαρότητα που έχουμε από την αρχή, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε επίπεδο. Δεν είχαμε πολλές αλλαγές και διοικητικά προβλήματα. Κάναμε τη δουλειά μας απλά. Ίσως έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Θα μπορούσαμε πολύ απλά να είχαμε τουλάχιστον τρεις νίκες παραπάνω και να είμαστε πιο άνετοι. Η εικόνα είναι συνολικά καλή, από την αρχή της χρονιάς. Το ότι είναι νεοφώτιστη η ομάδα, με νέο προπονητή και παίκτες ίσως έχει παίξει ρόλο".

Το δίποντο επί του Πανιωνίου είναι αυτό που ίσως κάνει τη διαφορά περισσότερο από κάθε άλλο φέτος, αν και ο ίδιος δεν θέλησε να σταθεί τόσο πολύ σε αυτό το παιχνίδι γιατί " όλες οι νίκες έχουν μεγάλη αξία. Κάθε νίκη που κάνουμε στην έδρα μας είναι ξεχωριστή. Αυτό που γίνεται στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Στην αρχή χάσαμε εντός έδρας από το Ρέθυμνο, αλλά μπορούσαμε να το καλύψουμε. Πλέον όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος".

Όπως αναφέραμε παραπάνω, χρειάστηκε να περάσει ένας γύρος για να μπορέσει ο Κόροιβος να πάρει τα παιχνίδια που "καίνε" στην κατηγορία. Κάτι που είναι λογικό να συμβεί αφού οι νεοφώτιστοι στηρίχθηκαν σε ξένους που δεν έχουν ξαναπαίξει στη χώρα μας, ενώ στην άκρη του πάγκου τους βρίσκεται ο πρωτοεμφανιζόμενος Χάρης Μαρκόπουλος.

" Όταν παίζεις με το πιστόλι στον κρόταφο, υπάρχουν δύο εναλλακτικές: η πολύ καλή και η πολύ κακή. Στον Κόροιβο δείξαμε ότι μάθαμε από τα λάθη του πρώτου γύρου, βγάλαμε καρδιά και ψυχή, και είχαμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο μας. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο, που μας βοηθάει σημαντικά", επισημαίνει ο Νίκος Αγγελόπουλος, που συνεχίζει λέγοντας πως " ο Κόροιβος είναι μια ομάδα διοικητικά και οικονομικά υγιής. Προσφέρει στη λίγκα γιατί έχει ένα μεγάλο γήπεδο με πολύ κόσμο. Μαζεύουμε δύο χιλιάδες φιλάθλους διαρκώς. Δίνει μία νέα πνοή. Αυτό δεν το κάνει μόνο ο Κόροιβος, αλλά και άλλες επαρχιακές ομάδες".

Πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, ο εκ των πλέον έμπειρων παικτών των νεοφώτιστων αναφέρθηκε στα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει η ομάδα από τη φετινή σεζόν, αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια: " Αν κάνεις μεγαλεπήβολα σχέδια, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό. Για μένα το σημαντικό είναι να "χτίζει" κάθε χρόνο την πορεία της. Χωρίς να θέλω να κάνω τον ειδικό, μόνο και μόνο από την εμπειρία μου, θα πω ότι όσες ομάδες πήγαιναν με αργά και σταθερά βήματα κατάφεραν να καθιερωθούν".

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ