FIBA

Η Νιγηρία αποσύρθηκε από τις διεθνείς διοργανώσεις για τα επόμενα δύο χρόνια

Οι παίκτες της Νιγηρίας
Οι παίκτες της Νιγηρίας © 2021 CHARLIE NEIBERGALL / AP IMAGES

Τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ομοσπονδία της Νιγηρίας των... δύο προέδρων οδήγησαν στην απόφαση της οικειοθελούς αποχώρησης της χώρας από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις για την επόμενη διετία -μεταξύ αυτών το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Νιγηρία... γιοκ από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Όχι για αγωνιστικούς, αλλά για διοικητικούς λόγους. Όπως αποκαλύπτεται σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα στη χώρα, πάρθηκε η απόφαση για αποχώρηση/απόσυρση από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις για την επόμενη διετία, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν.

Για τι προβλήματα μιλάμε; Πριν από μερικούς μήνες, στις εκλογές που έγιναν, προέκυψαν δύο (!) διαφορετικές διοικήσεις, οι οποίες εξακολουθούν να μην έχουν βρει σημείο επαφής. Ως εκ τούτου, το TheCable εξηγεί πως ο πρόεδρος της χώρας, Μουχαμάντου Μπουχάρι, ενέκρινε την άμεση αποχώρηση/απόσυρση της Νιγηρίας με ορίζοντα διετίας.

Κάτι που σημαίνει πως, είτε έτσι είτε αλλιώς, οι "Τίγρεις" δεν θα βρεθούν σε Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες, οι οποίες συνδιοργανώνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Αντίστοιχα, αυτόματα δεν τίθεται θέμα παρουσίας ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας.

Μένει βέβαια να φανεί τι θα πράξει η FIBA κι αν θα επιχειρήσει να λειτουργήσει ως ειρηνοποιός, με στόχο να μην γίνει πράξη το χείριστο σενάριο.

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ