NBA

Η Μπέκι Χάμον ανάμεσα στους υποψήφιος για τους πάγκους των Μπλέιζερς και των Μάτζικ

Η Μπέκι Χάμον στον πάγκο των Σπερς
Η Μπέκι Χάμον στον πάγκο των Σπερς Ⓒ 2021 NICK WASS/ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Μπέκι Χάμον αναμένεται να περάσει από συνέντευξη τόσο για την θέση του πρώτου προπονητή των Μπλέιζερς, όσο και των Μάτζικ.

Η Μπέκι Χάμον είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται κοντά στο να (ξανα)γράψει ιστορία. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η ασίσταντ κόουτς των Σπερς (και θρυλική παίκτρια του WNBA) είναι υποψήφια για την θέση του πρώτου προπονητή τόσο στους Μπλέιζερς, όσο και στους Μάτζικ και αναμένεται να περάσει από συνέντευξη.

Η Χάμον είναι η πρώτη γυναίκα που εργάστηκε ως ασίσταντ κόουτς στο ΝΒΑ, αφού βρίσκεται στους Σπερς από το 2014 ως βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς. Αυτή όμως ήταν μόνο αρχή στο σπάσιμο των στερεότυπων. Κι αυτό γιατί ακολούθως έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή σε Σάμερ Λιγκ στο ΝΒΑ (το 2015 με τους Σπερς, κατακτώντας και τον τίτλο), το 2016 έγινε η πρώτη γυναίκα που συμπεριλήφθηκε στο τεχνικό επιτελείο ενός All Star Game του ΝΒΑ και τον περασμένο Δεκέμβριο (30 Δεκεμβρίου 2020 για την ακρίβεια) έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή σε έναν αγώνα ΝΒΑ (κόντρα στους Λέικερς στην ήττα με 121-107 του Σαν Αντόνιο) έπειτα από την αποβολή του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Σε περίπτωση που η Χάμον πείσει είτε τους Μπλέιζερς είτε τους Μάτζικ να της δώσουν την θέση του τεχνικού της ομάδας, η θρύλος του WNBA θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα καταφέρει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες το ελληνικό μπάσκετ είχε μία παρόμοια στιγμή όπου έσπασαν τα στερεότυπα, αφού η Δάφνη ανακοίνωσε ότι την σεζόν 2021/22 στην θέση του head coach θα έχει την Λία Γκουζίνη, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία των εθνικών κατηγοριών του μπάσκετ ανδρών.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ