ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ

Η Μπέκι Χάμον έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στο NBA

Η Μπέκι Χάμον πρώτη γυναίκα προπονήτρια στο NBA, στο ματς των Σπερς με τους Λέικερς
Η Μπέκι Χάμον πρώτη γυναίκα προπονήτρια στο NBA, στο ματς των Σπερς με τους Λέικερς AP PHOTO/ERIC GAY

Οι Σπερς δεν κατάφεραν να επικρατήσουν των Λέικερς, όμως πέτυχαν κάτι αξιοσημείωτο. Τη στιγμή της αποβολής του Γκρεγκ Πόποβιτς, η Μπέκι Χάμον πήρε τα ηνία και έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία του NBA.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς ήταν οι μεγάλοι νικητές στο παιχνίδι με τους Σαν Αντόνιο Σπερς (121-107), με τα "Σπιρούνια" όμως να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τα βλέμματα όλων.

Συγκεκριμένα, όταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς αποβλήθηκε από το ματς λόγω διαμαρτυρίας, τη θέση του πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του NBA, μία γυναίκα. Το όνομα αυτής, Μπέκι Χάμον.

Η Χάμον βρίσκεται αρκετά χρόνια στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς, με τον πολύπειρο κόουτς να δίνει την ευκαιρία στην 43χρονη τεχνικό να γράψει ιστορία στη Λίγκα. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει την ευκαιρία της να προπονήσει ομάδα, αφού ο προπονητής των Σπέρς, της είχε δώσει τα ηνία και σε ματς στο Summer League τον Ιούλιο του 2015, σε νίκη των "Σπιρουνιών" με 93-90 επί των Σανς.

Μάλιστα, λίγο μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε: "Ο Γκρεγκ με έδειξε, αυτό ήταν μόνο. Μου είπε "αναλαμβάνεις εσύ τώρα". Έτσι είναι ο Ποπ. Είμαι στο Σαν Αντόνιο εδώ και περίπου 13 χρόνια και αποτελώ μέλος του οργανισμού αυτού. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στην ομάδα, όπως και αυτή σε μένα κάνοντάς με καλύτερη. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι τη μεγάλη εικόνα, γιατί μπορεί να σε συνεπάρει. Θα ήθελα να είχε συνδυαστεί αυτή η στιγμή με μια νίκη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

AP Photo/Eric Gay

TAGS ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ