ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Η Μπασκόνια ψάχνεται για Μπιγιόμπο

Ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο με την φανέλα των Χόρνετς
Ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο με την φανέλα των Χόρνετς Ⓒ 2021 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με δημοσίευμα βάσκικης ιστοσελίδας η Μπασκόνια έχει βγει στην αγορά για σέντερ και το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό του NBAer Μπίσμακ Μπιγιόμπο.

Η Μπασκόνια είναι σε κρίση, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρίσκεται υπ' ατμόν και την ίδια στιγμή οι άνθρωποι της διοίκησης κοιτάζουν και την αγορά για σέντερ. Και, κάπως έτσι, προέκυψε το όνομα του Μπίσμακ Μπιγιόμπο (29 χρονών, 2.06 μέτρα)!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η βάσκικη ιστοσελίδα "noticiasdealava", η οποία αναφέρει ότι στην ομάδα από τη Βιτόρια εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση του Νο7 του NBA Draft 2011 ως αντικαταστάτη του Λάντρι Νοκό, που δεν ικανοποίησε και αναμένεται να αποχωρήσει.

Ο Μπιγιόμπο άρχισε την καριέρα του στην Ισπανία, φορώντας μάλιστα την φανέλα της Φουενλαμπράδα στο φινάλε της σεζόν 2010/11, πριν επιλεχθεί στο NBA Draft 2011. Έκτοτε αγωνίζεται σταθερά στο NBA, έχοντας μέσους όρους καριέρας 5.1 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 1.3 κοψίματα σε 20 λεπτά συμμετοχής σε 702 αγώνες (307 ως βασικός), φορώντας τις φανέλες των Χόρνετς, Ράπτορς και Μάτζικ.

Την περσινή σεζόν ο Μπιγιόμπο αγωνίστηκε στους Χόρνετς, έχοντας 5 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.1 κοψίματα μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής (66 αγώνες - 36 ως βασικός).

TAGS ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ EUROLEAGUE LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ