EUROLEAGUE

Η ματσάρα των Μπουρούση, Έρτσεγκ και οι... τρεις παλιοί!

Η ματσάρα των Μπουρούση, Έρτσεγκ και οι... τρεις παλιοί!

Με μπροστάρη του Γιάννη Μπουρούση η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη. Μοναδικός στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων" από τότε ο Πρίντεζης, τρεις παίκτες στο ρόστερ της Βασίλισσας από τη μάχη της σεζόν 2008-09.

Αποστολή στην Μαδρίτη: Βασίλης Δελής

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία για τα προημιτελικά της Euroleague, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν ένα "εισιτήριο" για το φάιναλ φορ που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο.

Το Euroleague Greece σας θύμισε όλες τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τους Ισπανούς με τελευταίο ματς τον περυσινό τελικό στο φάιναλ-φορ στο Λονδίνο. Τώρα, με τα πρώτα παιχνίδια στη Μαδρίτη σας παρουσιάζουμε την τελευταία νίκη των Πειραιωτών στην πρωτεύουσα των Ισπανών. Τελευταίο θετικό αποτέλεσμα, λοιπόν του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη ήταν τη σεζόν 2008-09 όταν ο Ολυμπιακός με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην τεχνική ηγεσία νίκησε τη Ρεάλ με 78-75, έκανε το 3-1 στη σειρά των προημιτελικών και πέρασε στο φάιναλ-φορ του Βερολίνου.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους και 7/9 βολές, 9/11 δίποντα, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και είχε 2 ασίστ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Λιν Γκριρ (12π., 3ριμπ., 1κλ.), όπως και ο Γιοτάμ Χαλπερίν (10π., 2ασ.) με τον Γιώργο Πρίντεζη (9π., 5ρι,π.).

Από τη Ρεάλ ο Λουίς Μπούλοκ είχε 19 πόντους σε 32 λεπτά χρόνου συμμετοχής, ενώ ο Φελίπε Ρέγιες είχε 12. Από εκείνη την ομάδα της Βασίλισσας στο ρόστερ βρίσκονται ακόμα ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος είχε 3 πόντους σε 13 λεπτά χρόνου συμμετοχής, ο αρχηγός Φελίπε Ρέγιες (12π., 10 ριμπάουντ), αλλά και ο Νίκολα Μίροτιτς που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό τότε. Για τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο μοναδικός παίκτης που είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι.

Η ματσάρα των Μπουρούση, Έρτσεγκ και οι... τρεις παλιοί!
INTIME SPORTS

Στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης καθόταν τότε ο Χοάν Πλάθα, ενώ τώρα βρίσκεται ο Πάμπλο Λάσο. Τον Ιούνιο του 2011, η απόφαση της διοίκησης της Ρεάλ να προσλάβει τον Πάμπλο Λάσο στην τεχνική ηγεσία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ψηφοφορία που διεξήχθη στην ηλεκτρονική έκδοση της ''As'', το 70% των φίλων της ''Βασίλισσας'' δήλωσαν δυσαρεστημένοι με την επιλογή του Βάσκου τεχνικού της Λαγκούν Άρο μετά την παραίτηση του Έτορε Μεσίνα.

'' Γενναίοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν σπουδαίες αποφάσεις. Δειλοί είναι αυτοί που αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Ο κόουτς Μεσίνα πήρε μια γενναία και δύσκολη απόφαση. Το ίδιο δύσκολη με την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση της Ρεάλ!'' θα εξηγήσει έπειτα από αρκετό καιρό ο Βάσκος τεχνικός που πλέον κοουτσάρει τη ''δική'' του Ρεάλ. Η Βασίλισσα πλέον μετά από τρία χρόνια του Λάσο στην τεχνική ηγεσία στοχεύει στην κορυφή.

Η ματσάρα των Μπουρούση, Έρτσεγκ και οι... τρεις παλιοί!
INTIME SPORTS

Πέρυσι, η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε στον τελικό από τον Ολυμπιακό και έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 1995. Η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ ξεκίνησε φέτος με τον τίτλο ενός εκ των φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Η κατάκτηση του ένατου ευρωπαϊκού έχει στοιχειώσει τη ''Βασίλισσα''.

'' Η εμπειρία που είχαμε πέρσι πρέπει να μας φανεί χρήσιμη. Πλέον ξέρουμε τον τρόπο για να φτάσουμε στο Final-4. Φτάσαμε πολύ κοντά στον τίτλο πέρσι, στο τέλος είχαμε την ευκαιρία μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα φέτος'' επισημαίνουν άνθρωποι της Ρεάλ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ