ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η March Madness του Παναθηναϊκού AKTOR: Το πλεονέκτημα έδρας παίζεται μέσα σε δύο εβδομάδες

22/01/2024 Panathinaikos Vs Olympiacos for Basket League season 2023-24 in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
22/01/2024 Panathinaikos Vs Olympiacos for Basket League season 2023-24 in OAKA Stadium in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Μάρτιος του Παναθηναϊκού AKTOR θα είναι καυτός και θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs της EuroLeague. Τα κρίσιμα ματς και το πρόσφατο παρελθόν.

Το 2019 η Wall Street Journal είχε κάνει ένα αφιερώμα με τίτλο "Πολύ μακρία από την Αμερική, ο Ρικ Πιτίνο βρίσκει μία νέα March Madness", το οποίο ξεκικούσε με το εξής χωρίο:

"Στον Παναθηναϊκό, στην Ελλάδα, ο προπονητής θρύλος γίνεται μάρτυρας πραγμάτων που δεν έχει δει ποτέ. Ο Ρικ Πιτίνο οδήγησε ομάδες στο τουρνουά του NCAA σε 21 διαφορετικές σεζόν πριν πραγματικά καταλάβει τι σημαίνει March Madness. Όταν το κατάλαβε, ήταν περισσότερο από 4.000 μίλια μακριά από το πιο κοντινό αμερικανικό κολέγιο, σε ένα γεμάτο καπνό, χωρίς θέρμανση γήπεδο στην Αθήνα, που περιβάλλεται από τους πιο καυτούς οπαδούς μπάσκετ στην Ευρώπη".

Πέντε χρόνια αργότερα ο Παναθηναϊκός AKTOR του Εργκίν Αταμάν είναι έτοιμος για τη δική του March Madness, η οποία δεν έχει να κάνει όμως την τρέλα των πράσινων οπαδών που κατακλύζουν το ΟΑΚΑ, αλλά με το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Το τριφύλλι έχει μπροστά του ένα καυτό δεκαπενθήμερο μέσα στο οποίο θα τα βάλει με τρεις ομάδες-μνηστήρες για την πρώτη τετράδα. Για την ακρίβεια ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πάει στο ΣΕΦ για να παίξει με τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Ολυμπιακό στις 14 Μαρτίου, ενώ στις 22 Μαρτίου θα υποδεχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την Μπαρτσελόνα, πριν δηλαδή πάει στην Μπολόνια για το ματς της 32ης αγωνιστικής με τη Βίρτους, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου.

Πάμε να δούμε και τι ισχύει στο κομμάτι των ισοβαθμιών. Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει από τον Ολυμπιακό στην παράταση στην πρεμίερα της EuroLeague, οπότε θα υπερτερεί των ερυθρολεύκων με νίκη ακόμα και με έναν πόντο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα οι πράσινοι αποζητούν νίκη με 9+ πόντους, αφού επί ισπανικού εδάφους είχαν ηττηθεί με 80-72 στην 6η αγωνιστική. Αυτή την ώρα, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έχει το πάνω χέρι κόντρα στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι, της οποίας είχε επικρατήσει με 90-76 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Πέραν αυτών των τριών ομάδων, με την πρώτη τετράδα "φλερτάρουν" ακόμα η Μονακό και η Φενέρμπαχτσε. Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται από πάνω σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Μονεγάσκους, αφού τους έχει κερδίσει μεσα-έξω, ενώ υστερεί απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, αφού δεν κατάφερε να καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά. Θυμίζουμε πως οι πράσινοι είχαν ηττηθεί με 14 πόντους (83-69) επί τουρκικού εδάφους στην 3η στροφή, ενώ επικράτησαν με 11 πόντους (74-63) στην εν Ελλάδι μονομαχία τους για την 26η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού AKTOR μέχρι το τέλος της regular season

  • Βιλερμπάν εντός (8/3 στις 21:15)
  • Ολυμπιακός εκτός (14/3 στις 19:45)
  • Ερυθρός Αστέρας εκτός (20/3 στις 21:00)
  • Μπαρτσελόνα εντός (22/3 στις 21:15)
  • Βίρτους Μπολόνια εκτός (29/3 στις 21:30)
  • Μπάγερν Μονάχου εκτός (5/4 στις 21:30)
  • Άλμπα Βερολίνου εντός (11/4 στις 21:15)

Αξίζει να θυμίσουμε πως η τελευταία παρουσία των πρασίνων στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν τη σεζον 2018/19, επί ημερών Ρικ Πιτίνο δηλαδή, ενώ η τελευταία φορά που οι πράσινοι πήραν πλεονέκτημα έδρας ήταν έναν χρόνο νωρίτερα, την αγωνιστική περίοδο 2017/18, καθοδηγούμενοι από τον Τσάβι Πασκουάλ. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις το τριφύλλι δεν κατάφερε βέβαια να πάρει την πρόκριση για το Final Four της EuroLeague, κάτι που έχει να συμβεί από το 2012.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ