EUROLEAGUE

Η Marca εξήγησε γιατί ο Γιουλ δεν χρεώθηκε με παράβαση πριν από το νικητήριο σουτ στον τελικό της EuroLeague

Η Marca εξήγησε γιατί ο Γιουλ δεν χρεώθηκε με παράβαση πριν από το νικητήριο σουτ στον τελικό της EuroLeague

Πολύς κόσμος ασχολήθηκε με τον τρόπο που ο Σέρχιο Γιουλ ξεκίνησε την επίθεση για το νικητήριο σουτ στον τελικό της EuroLeague, με τη Marca να εξηγεί γιατί οι διαιτητές δεν χρέωσαν τον Ισπανό με παράβαση.

Για τον τελικό της Κυριακής (21/5) γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν ακόμη περισσότερα, όμως μία φάση σήκωσε περισσότερη συζήτηση απ' όση θα έπρεπε. Φίλοι του μπάσκετ αναρωτήθηκαν αν ο Σέρχιο Γιουλ έπρεπε να χρεωθεί με βήματα στο ξεκίνημα της φάσης που ο ίδιος ολοκλήρωσε με το νικητήριο σουτ πάνω από τον Μουστάφα Φαλ, με τη Marca να εξηγεί γιατί οι διαιτητές σωστά δεν σφύριξαν παράβαση στον Ισπανό πόιντ γκαρντ τη στιγμή που "έτρωγε" χρόνο απέναντι στον Κώστα Παπανικολάου.

"Οι διαιτητές θα μπορούσαν να σφυρίξουν, αλλά δεν θα το έκαναν ποτέ σε αυτή τη φάση, στο τελευταίο παιχνίδι της EuroLeague. Γιατί; Γιατί στάθηκαν στο κριτήριο του πλεονεκτήματος και του μειονεκτήματος. Ο Γιουλ δεν εκμεταλλεύθηκε αυτή την κίνηση κι ο Παπανικολάου δεν βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 47.3 των κανονισμών της FIBA, οι διαιτητές δεν πρέπει να διακόπτουν άσκοπα το παιχνίδι για επαφή ή παράβαση που είναι τυχαία και δεν δίνει στον αθλητή πλεονέκτημα ή μειονέκτημα απέναντι στον αντίπαλό του" αναφέρει ο Γιουτζένιο Μουνιόθ, συντάκτης του κειμένου της Marca.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ FINAL FOUR 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ