EUROLEAGUE

Η Μακάμπι ζήτησε να "ανοίξει" το Final Four

Η Μακάμπι ζήτησε να "ανοίξει" το Final Four

Προς αποφυγή τυχόν εκπλήξεων (ενδεχόμενης παράτασης που θα υποχρέωνε τη Μακάμπι να παίξει, μετά τα μεσάνυχτα), η "ομάδα του λαού" αιτήθηκε το δικό της ματς, με την ΤΣΣΚΑ, να είναι ο πρώτος ημιτελικός του Final Four.

Η τελευταία φορά που η Μακάμπι είχε εμφανιστεί στο Final Four, ήταν το 2011, στη Βαρκελώνη. Προ της εκκίνησης της διοργάνωσης, είχε διατυπωθεί (έντονα) μια ένσταση, διότι η Euroleague δεν είχε λάβει υπ' όψιν της το Shabbat: το εβραϊκό Σάββατο, που με βάση την παράδοση " ο άνθρωπος πρέπει να αναπαύεται, απέχοντας από κάθε είδους εργασία ή δημιουργία, να απαλλάσσεται από τις καθημερινές έγνοιες και να ασχολείται με την καλλιέργεια του πνεύματος".

Ναι, αλλά γιατί σας τα λέμε όλα αυτά, αφού οι ημιτελικοί είναι την Παρασκευή (16/4); Διότι η "ομάδα του λαού" για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, αιτήθηκε να γίνει το δικό της παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, πρώτο και όχι δεύτερο. Δηλαδή, να ξεκινήσει η διαδικασία του Final Four, με αυτό το ζευγάρι (στις 19.00), αντί να γίνει το τζάμπολ στις 22.00, όταν θα αρχίσει ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Σε περίπτωση που η Μακάμπι έπαιζε στον δεύτερο ημιτελικό και το ματς πήγαινε σε παράταση, η ημέρα θα άλλαζε, θα ξημέρωνε το εβραϊκό Σάββατο και η ομάδα θα έπρεπε να τιμήσει την παράδοση. Άρα να σταματήσει να παίζει...

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ