ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η λογική πίσω από το DNP του Πετρούσεβ στο Βερολίνο και η στήριξη του Μπαρτζώκα στον Σίκμα

Η λογική πίσω από το DNP του Πετρούσεβ στο Βερολίνο και η στήριξη του Μπαρτζώκα στον Σίκμα
INTIME SPORTS

Γιατί ο Λουκ Σίκμα προτιμήθηκε από τον Φιλίπ Πετρούσεβ στο εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού με την Άλμπα Βερολίνου; Το SPORT24 εξηγεί την απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα που ήταν λογική και με το βλέμμα στο μέλλον.

Το βράδυ της Παρασκευής (29/12) ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το Βερολίνο, νίκησε με 94-67 την Άλμπα για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή του πορεία στο 2023. Πολλοί βοήθησαν, δύο ξεχώρισαν (Πίτερς και Φαλ), ένα DNP όμως τράβηκε τα βλέμματα και δημιούργησε απορίες και συζητήσεις στα social media.

Ο Φιλίπ Πετρούσεβ έμεινε στον πάγκο, δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα που είχε πάρει αρκετά πράγματα από εκείνον στα προηγούμενα ματς και στη θέση του, στον ρόλο του αναπληρωματικού πάουερ φόργουορντ, προτιμήθηκε ο Λουκ Σίκμα που δεν έχει... ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις του στη σεζόν. Ο Σέρβος ψηλός ήταν υγιής (αν δεν ήταν, τη θέση του στη δωδεκάδα θα είχε πάρει ο Μιχάλης Λούντζης), όμως η απόφαση του προπονητή του Ολυμπιακού έχει τη λογική της.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

  • Άρης (εντός) - 31/12 στις 15:00
  • Αρμάνι Μιλάνο (εντός) - 2/1 στις 21:15
  • Μονακό (εντός) - 4/1 στις 21:15
  • ΑΕΚ (εκτός) - 7/1 στις 14:45
  • Μπαρτσελόνα (εκτός) - 10/1 στις 21:30
  • Μπασκόνια (εκτός) - 12/1 στις 21:30
  • Κολοσσός (εντός) - 15/1 στις 20:15

Με επτά αγώνες σε 16 ημέρες, ο Μπαρτζώκας πρέπει να διαχειριστεί ένα ρόστερ που έχει πλέον μεγαλώσει σημαντικά. Έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που ο Λουκ Σίκμα θεωρείται ο 13ος και ο Μιχάλης Λούντζης ο 14ος παίκτης (Πάπας και Τανούλης έπεσαν ακόμη πιο πίσω).

Γιατί όμως ο Σίκμα προτιμήθηκε στο ματς με την Άλμπα από έναν παίκτη που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από εκείνον και θεωρείται σημαντικό μέλος για το παρόν και για το μέλλον του Ολυμπιακού; Πολύ απλά γιατί ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα στο Βερολίνο δεν ήταν υψηλός, γιατί ο Μπαρτζώκας ήθελε ο κόσμος της Άλμπα να δει, να χειροκροτήσει και να τιμήσει τον παίκτη που υπηρέτησε όσο λίγοι τον οργανισμό, αλλά και γιατί ο Σίκμα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της Stoiximan Basket League στους οποίους ο Πετρούσεβ θα παίρνει +20 λεπτά για να ξεκουράζει τους Πίτερς, Μιλουτίνοβ, Φαλ.

Στο κυριακάτικο ματς με τον Άρη ο Σέρβος αναμένεται να παίξει πολύ. Το ίδιο και στο εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Σε αυτούς τους αγώνες ο Σίκμα δεν θα είναι διαθέσιμος. Αν δεν έπαιζε στο Βερολίνο θα πήγαινε ακόμη πιο πίσω, την ώρα που ο Πετρούσεβ (ο οποίος χρειάζεται ακόμη χρόνο για να φτάσει σε καλό επίπεδο αγωνιστικής, φυσικής και πνευματικής κατάστασης) θα επιβαρυνόταν εν όψει των back-to-back διαβολοβδομάδων.

Ο Μπαρτζώκας επέλεξε το καλοκαίρι του 2023 τον Σίκμα για τον ρόλο του back-up πάουερ φόργουορντ και όχι για τον ρόλο του πενταδάτου όπως κάποιοι επιμένουν. Γι' αυτόν τον ρόλο είχε προετοιμάσει τον Άλεκ Πίτερς.

Ο Σίκμα δεν έχει προσαρμοστεί, τραυματισμοί τον φρέναραν από νωρίς, όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού, αυτός που βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος της EuroLeague τα προηγούμενα δύο χρόνια, τον πιστεύει, τον στηρίζει και θα συνεχίσει να περιμένει πράγματα από εκείνον. Το λέει και δημόσια, σε μία προσπάθεια να πείσει τον κόσμο ότι η σεζόν είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ.

Προς το παρόν, λοιπόν, σε αγώνες που ο Μπαρτζώκας μπορεί να υποστηρίξει παίκτες με λίγη περισσότερη υπομονή, θα το κάνει. Ο Σίκμα πήρε, παίρνει και θα συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες, ο Πετρούσεβ μπήκε αργά στο ρόστερ αλλά θα παίζει πολύ στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και κάπως έτσι όλοι θα μένουν "ζεστοί" όπως θα γίνει και στη γραμμή των γκαρντ όπου έχει ήδη προστεθεί ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ για να ξεκουράζει Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος, αλλά και για να ανεβάσει τα επίπεδα του ανταγωνισμού για αρκετούς ακόμη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ