ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Λιθουανία "πλάκωσε" τον Γουεμπανιαμά, μέχρι αυτός να καθαρίσει για τη Γαλλία

Η Λιθουανία "πλάκωσε" τον Γουεμπανιαμά, μέχρι αυτός να καθαρίσει για τη Γαλλία
FIBA

Το σκληρό παιχνίδι της Λιθουανίας ζόρισε τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά, στο τέλος όμως ο νεαρός Γάλλος οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην νίκη (70-63), στο φινάλε της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Δεν ήταν το πιο εύκολο βράδυ της "νεαρής" καριέρας του, οι αντίπαλοί του τον αντιμετώπισαν με δυναμισμό και με σκληράδα, όμως ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έκανε στο φινάλε τη διαφορά και οδήγησε τη Γαλλία στην εντός έδρας νίκη (70-63) επί της Λιθουανίας.

Ο νεαρός ψηλός τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 5/7 βολές), είχε τρία ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και τρία μπλοκ σε 25 λεπτά, σε μία πολύ ήσυχη για τα στάνταρ του βραδιά που άλλαξε ραγδαία στα τελευταία λεπτά. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο του Περιστερίου είχε 7 πόντους (1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές) σε 22 λεπτά,

Η Γαλλία ολοκλήρωσε με ρεκόρ 10-2 την β' φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η Λιθουανία έμεινε στη δεύτερη θέση με 9-3. Κορυφαίος της παίκτης ήταν ο Μαργκίρις Νορμάντας με 17 πόντους (2/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 1/2 βολές), με τον Κεστούτις Κεμζούρα να βλέπει άσχημο ποσοστό στο τρίποντο (7/25), 11 λιγότερες βολές και 13 ασίστ για 14 λάθη.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ