EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods

Το Euroleague Greece περνά από το μικροσκόπιο του τους παίκτες του Παναθηναϊκού που γνώρισαν μια βαριά ήττα από τη Φενέρμπαχτσε.

Ήταν ένα δύσκολο βράδυ για τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε (63-84) , χάνοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (+11). Πήγε στράφι το ρεκόρ καριέρας του Μάικ Τζέιμς. Τρεις παίκτες με αρνητικό ranking για τους "πράσινους", με τον Νικ Καλάθη να ισοφαρίζει την χειρότερη επίδοση της καριέρας του.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (13 πόντοι, 5/7 σουτ, 2 ριμπαόυντ, 3 λάθη σε 22')

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν από τους διακριθέντες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, όμως, αποχώρησε τραυματίας μετά από 4 λεπτά. Πέτυχε όλους τους πόντους του στο πρώτο μέρος (13 πόντους) έχοντας 3/5 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Επίσης είχε τρία κερδισμένα φάουλ, αλλά και 3 λάθη, συγκεντρώνοντας συνολικά 10 στο ranking. Αυτή ήταν και η δεύτερη υψηλότερο επίδοση παίκτη του Παναθηναϊκού.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (0 πόντοι, 0/3 σουτ, 3 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 16')

Ο Νίκολς είναι φανερά εκτός φόρμας και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και σ' αυτό το παιχνίδι. Επιχείρησε μόνο 3 σουτ και δεν σκόραρε. Έκανε όμως και 2 λάθη, έχοντας αρνητικό ranking (-3). Χρησιμοποιήθηκε από τον Πασκουάλ μετά τον τραυματισμό του Σίνγκλετον στο σχήμα για τις αλλαγές, αλλά έχασε πολλές προσωπικές μάχες από τους ψηλούς της Φενέρ.

3. ΚΕΙΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (11 πόντοι, 3/8 σουτ σε 24')

Ήταν τρίτος σκόρερ του Παναθηναϊκού μετά τον Τζέιμς και τον Σίνγκλετον. Οι 11 πόντοι του ήρθαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν η διαφορά είχε ξεφύγει. Κι αυτό γιατί έπαιξε λίγο στο πρώτο μέρος. Βγήκε εκτός ρυθμού από τα δύο γρήγορα φάουλ που έκανε. Είχε 0/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο συγκεντρώνοντας 8 στο σύστημα αξιολόγησης ranking.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (25 πόντοι, 9/11 σουτ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 27')

Ο μοναδικός που διασώθηκε από το πράσινο "ναυάγιο", σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 25 πόντους. Είχε 7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5/5 βολές, 7 κερδισμένα φάουλ και 33 στο ranking (επίσης ρεκόρ). Δεν είναι τυχαίο (το αντίθετο) ότι έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη του Παναθηναϊκού σ' αυτό το ματς, πατώντας παρκέ για 27 λεπτά. Ο Τζέιμς κέρδισε πολλές προσωπικές μάχες και "χτύπησε" τις αλλαγές της Φενέρ. Εκτελεστικά ήταν άψογος, αλλά ούτε εκείνος κατάφερε να δημιουργήσει τους "πράσινους" στο δημιουργικό κομμάτι.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (1 πόντος, 0/6 σουτ, 2 ριμπάουντ σε 14')

Έπαιξε περισσότερο από τα άλλα παιχνίδια, κυρίως όμως λόγω του τραυματισμού του Σίνγκλετον. Σημείωσε μόνο μια βολή (1/2) ενώ είχε τρία άστοχα δίποντα και τρία άστοχα τρίποντα. Οι περισσότερες φάσεις που πήρε όμως ήταν δύσκολες υπό την πίεση του χρόνου. Είχε και αυτός αρνητικό ranking (-3).

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (DNP)

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (4 πόντοι, 1/4 σουτ, 3 ασίστ σε 17')

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods

Ο Φελντέιν μπορεί να μοίρασε 3 ασίστ, αλλά και αυτός βρέθηκε μακριά από αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως καλή ημέρα. Είχε σοβαρά αμυντικά προβλήματα κυρίως απέναντι στον "δημιουργικό" Μπογκντάνοβιτς. Ήταν και αυτός άστοχος (0/3 τρίποντα), όπως και συνολικά ο Παναθηναϊκός.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (DNP)

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (3 πόντοι, 1/4 πόντοι, 7 ριμπάουντ σ 25')

Μετά τις δύο καλές εμφανίσεις κόντρα στην Εφές και στον Ολυμπιακό (κύπελλο) έμεινε στα ρηχά. Είχε μόλις 3 πόντους (1/3 δίποντα), αλλά κέρδισε αρκετές μάχες μες στις ρακέτες. Ήταν 2ος σε χρόνο συμμετοχής και ο πρώτος ριμπάουντερ του Παναθηναϊκού με 7 (6 αμυντικά και 1 επιθετικό). Είχε ακόμη 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, με 9 ranking.

25. ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ (2 πόντοι, 1/2 σουτ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 1 κόψιμο σε 17')

Ξεκίνησε βασικός και σ' αυτό το ματς. Δεν κατάφερε όμως να βρει ρυθμό. Είχε 2 πόντους, σουτάροντας μόνο δύο φορές (ένα δίποντο και ένα τρίποντο). Δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ημέρας, ενώ δεν ήταν από τους παίκτες που διακρίθηκαν στην άμυνα.

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (3 πόντοι, 1/4 σουτ, 1 ριμπάουντ σε 14 λεπτά)

Και αυτός ανήκει στους αρνητικούς πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού. Έμεινε στους 2 πόντους, χωρίς καν να επιχειρήσει σουτ δύο πόντων! Είχε μόλις ένα άστοχο τρίποντο και 2/2 βολές. Μάζεψε 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 φάουλ, έχοντας μηδενικό ranking. Ούτε αυτός, ούτε οι συμπαίκτες του κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Ούντο, αλλά αντίθετα νικήθηκαν κατά κράτος από τον Βέσελι (13 πόντοι) και Ντουβερίογλου (13 πόντοι - ρεκόρ καριέρας).

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (2 πόντοι, 1/8 σουτ, 4 ασίστ, 1 λάθος σε 21')

Έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Είχε 1/8 σουτ (1/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 4 ασίστ για 1 λάθος και αρνητικό ranking (-5). Ισοφάρισε την χειρότερη επίδοση του, η οποία κρατά από το 2009-2010 όταν είχε κάνει τα πρώτα του βήματα με τη φανέλα του "τριφυλλιού". Δεν κατάφερε να δημιουργήσει, δεν βρήκε σκορ και γενικότερα έπαιξε ένα παιχνίδι που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ