ΕΛΛΑΔΑ

Η κορυφαία ευρωπαϊκή σεζόν των ελληνικών ομάδων είναι μόνο η αρχή

Η κορυφαία ευρωπαϊκή σεζόν των ελληνικών ομάδων είναι μόνο η αρχή
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Τρεις ελληνικές ομάδες βρέθηκαν στις οκτώ κορυφαίες στις δύο μεγαλύτερες διοργανώσεις της Ευρώπης. Η διαρκής άνοδος, ο υψηλός ανταγωνισμός κι η ευκαιρία γι ακόμη καλύτερες στιγμές.

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού στο Final Four του Βερολίνου επαναφέρει την Ελλάδα σε μια συνθήκη που είχε να βιώσει από το 2012 -τότε στην Κωνσταντινούπολη. Οι αιώνιοι είναι σε θέση να διεκδικούν επί ίσοις όροις το βαρύτιμο τρόπαιο της EuroLeague, την στιγμή που μια τρίτη ομάδα (Περιστέρι bwin) έφτασε στο μεγάλο ραντεβού του Basketball Champions League.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχουν τα παιχνίδια της Uber Arena για τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό, η φετινή αγωνιστική περίοδος καταγράφεται ήδη ως η πιο επιτυχημένη -σε διασυλλογικό επίπεδο- για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πέραν του ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει τριπλή εκπροσώπηση σε Final Four (σε δύο διοργανώσεις), η συνολική πορεία των ομάδων της Stoiximan Basket League στις ευρωπαϊκές διοργανώεις ξεπέρασε κάθε προσδοκία και -δεδομένα- έφτασε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα.

Έχουμε και λέμε:

  • Ο Παναθηναϊκός AKTOR τερμάτισε στη 2η θέση της regular season της EuroLeague και προκρίθηκε στο Final Four
  • Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με το "break" που έκανε στο Palau Blaugrana στο Game 5 και πήρε το εισιτήριο για το Final Four για τρίτη διαδοχική σεζόν
  • Το Περιστέρι bwin συμμετείχε για πρώτη φορά σε Final Four του Basketball Champions League
  • Ο Προμηθέας Πάτρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την παρουσία στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League, όπου αποκλείστηκε από την κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης (Ουνικάχα Μάλαγα)
  • Ο Άρης τρύπησε το αγωνιστικό του ταβάνι, φτάνοντας ως τους "12" του EuroCup, καταφέρνοντας σε αυτή την σπουδαία διαδρομή να αποκλείσει ομάδες με πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς
  • Η ΑΕΚ Betsson βρέθηκε στη Β Φάση του Basketball Champions League

Η Stoiximan Basket League κάνει αποδεδειγμένα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Τα γήπεδα καταγράφουν όλο και περισσότερους φιλάθλους στις εξέδρες, ο ανταγωνισμός εντός των συνόρων ανεβαίνει διαρκώς, το ενδιαφέρον επίσης.

Κάτι που φυσικά έχει άμεσο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή παρουσία των ελληνικών ομάδων. Το φετινό παράδειγμα είναι το πιο χαρακτηριστικό.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE FINAL FOUR 2024 FINAL FOUR EUROLEAGUE FINAL FOUR BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ