ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Κατερίνα Σωτηρίου στο SPORT24: "Εμπειρία ζωής η υποδοχή στη Λεωφόρο, φαβορί ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα"

Η Κατερίνα Σωτηρίου στο SPORT24: "Εμπειρία ζωής η υποδοχή στη Λεωφόρο, φαβορί ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η Κατερίνα Σωτηρίου μιλάει στο SPORT24 για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, την μοναδική υποδοχή που γνώρισαν οι πράσινες στη Λεωφόρο, αλλά και για τους τελικούς του πρωταθλήματος, εξηγώντας το λόγο που ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί.

Η πολύπειρη Κατερίνα Σωτηρίου είχε πολύπλευρη συνεισφορά στον τελικό του Κυπέλλου κόντα στην Ελευθερία Μοσχάτου, μετρώντας 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 35 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Η αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας και τρίτη αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε στο SPORT24 για την επίτευξη του πρώτου στόχου των πρασίνων, αλλά και για τους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει το τίτλο του φαβορί, αλλά και το πόσο σημαντική είναι η απουσία της Τσάστιτι Ριντ.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Αφότου αποκλείσατε τον Ολυμπιακό σε προηγούμενη φάση της διοργάνωσης, ήσασταν το μεγάλο φαβορί για την κούπα. Στον τελικό όμως η Ελευθερία Μοσχάτου σας έβαλε πολύ δύσκολα. Θα έλεγες ότι σας κατέβαλε το άγχος; Τι ήταν αυτό που δεν λειτούργησε σωστά;

"Η νίκη-πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν τεράστια. Η Ελευθερία είναι μια καλή ομάδα και το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων, μιας και τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ. Είναι λογικό λοιπόν, ως φαβορί και με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είχε πολλά χρόνια να πάρει αυτόν τον τίτλο, να έχουμε εμείς το περισσότερο άγχος. Το Μοσχάτο έπαιξε γνωρίζοντας ότι δεν έχει κάτι να χάσει και έπιασε μια πάρα πολύ καλή απόδοση, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε μια κακή μέρα, και κάπως έτσι το παιχνίδι έγινε πολύ αμφίρροπο".

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε αναδειχθεί Κυπελλούχος ήταν το 2000. Όταν ξεκίνησε η σεζόν ήταν το Κύπελλο ένας στόχος που είχατε θέσει;

"Ακριβώς, κατακτήσαμε έναν από τους στόχους μας. Είχαν μεσολαβήσει πάρα πολλά χρόνια, οπότε η χαρά είναι τεράστια για τους προέδρους και όσους πλαισιώνουν αυτό το τμήμα γιατί μας έχουν στηρίξει πολύ από την αρχή της χρονιάς. Φυσικά η χαρά είναι μεγάλη και για εμάς τις αθλήτριες και το επιτελείο".

Ποιο ήταν το κομβικότερο σημείο του παιχνιδιού; Εκείνο που άλλαξε ίσως το μομέντουμ;

"Πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι θεωρήσαμε ότι το μομέντουμ άλλαζε χέρια, αλλά κάθε φορά η Ελευθερία επέστρεφε. Θα έλεγα το τετράποντο της Κάρτερ ήταν ένα από τα πιο δυνατά ψυχολογικά μπουσταρίσματα, αν και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν αρκετά τα μεγάλα σουτ και αρκετές οι καλές άμυνες. Σίγουρα η Αρίκα είναι πανάξια MVP και μας βοήθησε πάρα πολύ, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι όλη η ομάδα έμεινε ψύχραιμη και καταφέραμε να φτάσουμε στο τέλος στη νίκη".

Πώς έζησες την υποδοχή από τον κόσμο στη Λεωφόρο;

"Ήταν τέλειο το συναίσθημα. Είναι υπέροχο που ήρθαν τόσοι άνθρωποι να πανηγυρίσουν μαζί μας, είναι πραγματικά μια εμπειρία ζωής, ειδικά για εμένα που είμαι από την Αθήνα και έχω επιστρέψει τώρα στην Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξη και την τρομερή υποδοχή".

Οι τελικοί του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό έχουν ξεκινήσει. Υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να φτάσει στο double; Ποια είναι τα σημεία κλειδιά για να συμβεί αυτό;

"Προφανώς πιστεύουμε στον εαυτό μας και την ομάδα και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, είναι φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι σίγουρο ότι θα αντιδρούσε στις τεράστιες εμφανίσεις, στις υπερβάσεις που έχουμε κάνει εμείς μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου θα έχουμε λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση για να δώσουμε το 100%, ίσως και πάνω από αυτό, και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί και γιατί όχι να φτάσουμε στο τέλος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα τα πάει πάρα πολύ καλά, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την τεράστια απουσία της Τσάστιτι Ριντ, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Είναι μεγάλη απώλεια για εμάς και αλλάζει πολύ τις ισορροπίες. Δεν θα μπορούσα για παράδειγμα να σκεφτώ τον Ολυμπιακό να παίζει χωρίς την Μέγκαν Γκούσταφσον, θα είχε πολύ διαφορετική εικόνα. Παρόλα αυτά εμείς προσπαθούμε όλες να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να καλύψουμε το κενό της Ριντ".

Αισθάνεσαι κάπως διαφορετικά όταν αγωνίζεσαι κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια της καριέρας σου εκεί;

"Αυτά τα ντέρμπι αιωνίων είναι μοναδικές εμπειρίες. Κάθε ένα είναι ξεχωριστό, τόσο για εμάς, όσο για τους φιλάθλους. Η πίεση είναι πάντα διαφορετική και σου γεννά έντονα συναισθήματα".

Πώς είναι η συνεργασία και η σχέση μου με την Ελένη Καπογιάννη;

"Η κόουτς είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, μπασκετικά πολύ ευφυής. Πέραν αυτού όμως, είναι πολύ σημαντικό ότι προσπαθεί να αποδειχθεί τις αθλήτριες όπως είναι και να πάρει το 100% από την καθεμία. Έχουμε άψογη συνεργασία, κι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και δύσκολες στιγμές. Αν θέλεις όμως να βελτιωθείς τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως επαγγελματίας, πρέπει ο σεβασμός να είναι αμφίδρομος και ο ένας να προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο. Είμαι πολύ ευλογημένη που έχω την ευκαιρία να δουλεύω μαζί της".

Ως αρχηγός ποιος είναι ο ρόλος σου μέσα στα αποδυτήρια;

"Φέτος είμαι τρίτη αρχηγός και χαίρομαι πάρα πολύ που ένα νέο παιδί, η Πηνελόπη η Παυλοπούλου, έχει βγει μπροστά. Έχει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα για να γίνει αρχηγός ενός τεράστιου συλλόγου, όπως ο Παναθηναϊκός. Χαίρομαι που δίνεται η δυνατότητα να είμαι εκεί δίπλα της και μέσα από την εμπειρία μου, όποτε χρειαστεί, να τη βοηθήσω και να της τονώσω την αυτοπεποίθηση, ώστε να συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαράξει και να σηκώσει περισσότερες κούπες στο μέλλον ή να διαχειριστεί κάποιες δύσκολες στιγμές που βιώνει ένας αρχηγός".

Έχεις μια πολυετή καριέρα, έχεις παραστάσεις από το εξωτερικό, είσαι αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Βλέπεις να υπάρχει εξέλιξη στο μπάσκετ στην Ελλάδα;

"Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα συζήτησης. Θέλει δουλειά σε διάφορα μέτωπα. Δεν μπορεί μόνη της μια ομοσπονδία ή ένας σύλλογος μόνος του να φτιάξει κάτι. Χρειάζονται συλλογικές κινήσεις και άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για αυτόν τον χώρο. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά, τα οποία απαιτούν όμως χρόνο για να καλυφθούν. Πρέπει όλοι να βάλουμε την τεχνογνωσία μας και να φτιάξουμε μία δυνατή βάση".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ