EUROLEAGUE

Η FIBA στα γραφεία της Euroleague

Η FIBA στα γραφεία της Euroleague

Πριν την κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, ο πρόεδρος της FIBA World, Οράσιο Μουρατόρε επισκέφτηκε τα γραφεία της Euroleague και συνάντησε τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Η Euroleague Basketball άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχθεί τον επιλεγέντα πρόεδρο της FIBA World, Οράσιο Μουρατόρε, για μια ξενάγηση στον οργανισμό που διαχειρίζεται την Turkish Airlines Euroleague, το Eurocup και το Nike International Junion Tournament και για τη συνέχιση των συζητήσεων που αφορούν τα επόμενα χρόνια του Intercontinental Cup.

Ο κ. Μουρατόρε και ο κ. Αλμπέρτο Γκαρσία, γενικός γραμματέας της FIBA Americas βρέθηκαν στη Βαρκελώνη, για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, όπου τους υποδέχθηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Basketball.

Ο κ. Μπερτομέου και ο κ. Μουρατόρε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ως προς την αναβίωση του Intercontinental Cup (βλ. Διηπειρωτικό κύπελλο), με τον τελευταίο να τελεί τότε χρέη προέδρου της FIba Americas. Το πρώτο τρόπαιο της νέας εποχής κατέληξε στα χέρια του Ολυμπιακού, που νίκησε τη Σάο Πάουλο τον περασμένο Οκτώβριο, στο πρώτο τουρνουά, έπειτα από 17 χρόνια παύσης.

Και τα δυο θεσμικά όργανα συζήτησαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους (3/2) συνάντησης διάφορες λεπτομέρειες, για τις μελλοντικές εκδοχές του τουρουά.

Η FIBA World προετοιμάζει στην παρούσα φάση στην Ισπανία το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου και όπως πάντα θα αφορά περί τα 100 αστέρια της Euroleague Basketball.

" Ήταν ευχαρίστηση μας να έχουμε τον κ. Μουρατόρε στα γραφεία μας, στην καλύτερη στιγμή της σεζόν μας και να μιλήσουμε ξανά για πράγματα που αφορούν το άθλημα μας", δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπερτομέου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ