VTB LEAGUE

"Η FIBA μάς εκδικείται"

"Η FIBA μάς εκδικείται"

Η FIBA απειλεί τη Ρωσία με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Για τρόπο εκδίκησης κάνει λόγο η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ιουλία Ανικέεβα. Τι απάντησε στα περί αποκλεισμού της Ρωσίας και τι ανέφερε ως αντεπιχείρημα.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της FIBA για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις , ήρθε η απάντηση από επίσημα ρωσικά χείλη. Πιο επίσημα... δεν γίνεται, αφού η Ιουλία Ανικέεβα τοποθετήθηκε για το ζήτημα. Τι είπε η πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας; Ότι η FIBA την εκδικείται.

" Η επιστολή με εξέπληξε, από τη στιγμή που η ποινή της FIBA είναι τόσο αυστηρή. Παρόλ' αυτά, η λογική της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη: κουράστηκε από το γεγονός πως η Ρωσία διατυπώνει τις απόψεις της και δεν συμβιβάζεται πάντα με τις αποφάσεις της", ήταν η αρχική της τοποθέτηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει. Πρόβλημα μείζονος σημασίας αφού απειλεί άμεσα τη χώρα, κι ενώ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της "αρκούδας" για το Eurobasket.

Κατέστησε σαφές πάντως πως δεν τίθεται θέμα διακοπής της προετοιμασίας της ομάδας του Εβγκένι Πασούτιν. " Ούτε λόγος γι αυτό. Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας θα συνεχιστεί κανονικά. Την 1η Αυγούστου έχουμε μάλιστα το πρώτο μας φιλικό με την Εσθονία", τόνισε πριν αναφερθεί πιο αναλυτικά στους λόγους που -κατ' εκείνη- οδήγησαν τη FIBA στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

" Η FIBA παίρνει τα μέτρα της προκειμένου οι ρωσικές ομάδες να μην παίξουν στο Eurocup, αλλά να προτιμήσουν τη δική της διοργάνωση. Καμία ρωσική ομάδα όμως δεν είχε τάση να φύγει από το Eurocup ή την Euroleague. Η ασυμφωνία σε αυτό το κομμάτι με την παγκόσμια ομοσπονδία είναι αυτό που δημιούργησε όλο το πρόβλημα. "Έσκασαν" δύο θέματα μαζί και αυτό είναι όλο", σχολίασε πριν επαναλάβει ότι " στις 9 Αυγούστου στο Τόκιο θα ακουστεί η άποψή μας. Θα καταθέσουμε τις απόψεις μας για το θέμα, θα δείξουμε πως εξελίσσεται το ρωσικό μπάσκετ και μετά θα αποφασιστεί αν θα αποβληθούμε όντως από τις διεθνείς διοργανώσεις. Για να γίνει αυτό βέβαια απαιτούνται κάποιες διεργασίες, αλλά γενικά είναι κάτι που είναι ορατό ως κίνδυνος".

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ