EUROLEAGUE

Η EuroLeague έριξε καμπάνα σε Μάικ Τζέιμς και Γουέιντ Μπάλντγουιν για τα ξεσπάσματά τους κατά της διαιτησίας

Η EuroLeague έριξε καμπάνα σε Μάικ Τζέιμς και Γουέιντ Μπάλντγουιν για τα ξεσπάσματά τους κατά της διαιτησίας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι δηλώσεις του Μάικ Τζέιμς κατά της διαιτησίας μετά τα δύο παιχνίδια της Μονακό με τον Παναθηναϊκό AKTOR και οι απειλητικές διαθέσεις του Γουέιντ Μπάλντγουιν προς έναν ρέφερι στο ματς της Μακάμπι με την Μπασκόνια δεν έμειναν ατιμώρητες από την EuroLeague. Αναλυτικά όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μία σειρά από πρόστιμα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (6/2) η EuroLeague. Πέρα από αυτό που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό AKTOR, καμπάνα έφαγαν τόσο ο Μάικ Τζέιμς, όσο και ο Γουέιντ Μπάλντγουιν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο σταρ της Μονακό είχε τοποθετηθεί δημόσια για τη διαιτησία της διοργάνωσης τόσο μετά τη 15η όσο και μετά την 21η αγωνιστική, δηλαδή μετά τους δύο αγώνες -εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα- κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ενδεικτικά, μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Αμερικανός γκαρντ είχε γράψει στο Twitter: "Έχω σιχαθεί την ασέβεια, δεν γίνεται ξαφνικά να μην παίρνω φάουλ". Η EuroLeague τον τιμώρησε, λοιπόν, με πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ.

Κάτι περισσότερο, δηλαδή 3.500 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει ο γκαρντ της Μακάμπι, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς έναν από τους τρεις ρέφερι της εκτός έδρας αναμέτρησης της ομάδας του Όντετ Κάτας με τη Μακάμπι για την 25η αγωνιστική.

Με πρόστιμο ύψπυς 4.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ερυθρός Αστέρα, λόγω ρίψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ενώ 5.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο Ζόραν Σάβιτς. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της EuroLeague, ο αθλητικός διευθυντής της Παρτίζαν έδειξε ασέβεια προς μέλος της διαιτησίας στο παιχνίδι με τη Βίρτους στην Μπολόνια.

TAGS EUROLEAGUE ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ