ΙΣΡΑΗΛ

Η Εθνική Ισραήλ βρήκε τον νατουραλιζέ της: Ποιος Αμερικανός θα κληθεί για το παράθυρο του Φεβρουαρίου

Seton Hall's Khadeen Carrington (0) during the second half of an NCAA college basketball game against Creighton in Omaha, Neb., Wednesday, Jan. 17, 2018. Creighton won 80-63. (AP Photo/Nati Harnik)
Seton Hall's Khadeen Carrington (0) during the second half of an NCAA college basketball game against Creighton in Omaha, Neb., Wednesday, Jan. 17, 2018. Creighton won 80-63. (AP Photo/Nati Harnik) AP PHOTOS

Στον Καντίν Κάρινγκτον έδωσε το Ισραήλ τη θέση του νατουραλιζέ εν όψει των εκτός έδρας αγώνων με Πορτογαλία και Σλοβενία.

Το πρώτο παράθυρο για την προκριματική φάση του EuroBasket 2025 πλησιάζει και στο Ισραήλ βρήκαν τον νατουραλιζέ τους. Αυτός θα είναι ο 28χρονος ύψους 1μ.93 Καντίν Κάρινγκτον, ένας Αμερικανός μπασκετμπολίστας με ρίζες από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, που έπαιξε στο Σίτον Χολ από το 2014 έως το 2018 και στη συνέχεια πέρασε από τη Μόρναρ Μπαρ, τη Λίμπουργκ, τη Λούντβιχσμπουργκ, τη Μονακό, τη Μπέτις και τη Ντιζόν πριν "δέσει" στη Χάποελ Ιερουσαλήμ στην οποία ακόμη αγωνίζεται.

Ο Κάρινγκτον θα βρίσκεται σύμφωνα με τη Walla στις κλήσεις για τους αγώνες με την Πορτογαλία (22/2 εκτός έδρας) και με τη Σλοβενία (25/2 εκτός έδρας), με τον Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού του Ισραήλ να ανάβει το πράσινο φως, με την ομάδα του, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ να είναι κατά κάποιον τρόπο η χαμένη της υπόθεσης καθώς δήλωσε τον Αμερικανό ως ξένο στο πρωτάθλημα και δεν έχει δικαίωμα να τον θεωρήσει γηγενή έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Στη σεζόν 2022/23 ο Κάρινγκτον είχε 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ ανά 24 λεπτά σε 23 αγώνες του πρωταθλήματος Ισραήλ, με 36% στο τρίποντο και 72% στις βολές.

TAGS ΙΣΡΑΗΛ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ