ELITE LEAGUE

Η Elite League της σεζόν 2023/24 θα έχει play-in όπως το NBA και νέο σύστημα Final Four

Η Elite League της σεζόν 2023/24 θα έχει play-in όπως το NBA και νέο σύστημα Final Four
EUROKINISSI

Έτοιμη να εκτοξεύσει το ενδιαφέρον του κόσμου για την Elite League είναι η ΕΟΚ, που προχώρησε σε εισηγήσεις για σημαντικές αλλαγές στο πρωτάθλημα της σεζόν 2023/24.

Λίγες μόλις ημέρες μετά από το ιστορικό πρώτο Final Four της Elite League, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι έτοιμη να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το σημαντικότερο "προϊόν" της, το πρωτάθλημα της Α2. Δύο μέρες, δηλαδή, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, παρουσιάστηκε δίχως χρονοτριβή από τον υπεύθυνο της κατηγορίας Τάσο Δελημπαλταδάκη το πλάνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι συζητήσεις για τη σεζόν 2023/24 έχουν ξεκινήσει - σήμερα έγινε σύσκεψη τις ΕΟΚ με τα σωματεία - και όλα δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για την κατηγορία θα εκτοξευθεί, καθώς πέρα από τις σημαντικές δυνάμεις που θα υπάρχουν (Ηρακλής, Πανιώνιος, Μίλωνας, Ελευθερούπολη, Παπάγος, Πανερυθραϊκός, Ψυχικό), υπάρχουν εισηγήσεις ώστε ο ανταγωνισμός να εκτοξευθεί.

Συγκεκριμένα, οι ξένοι παίκτες θα παραμείνουν δύο, όμως τα προνόμια για τους νεαρούς αθλητές θα περιλαμβάνει και τους γεννημένους το 1998.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει play-in tournament όμοιο με εκείνο του NBA, με τις ομάδες στις θέσεις 1-6 να προκρίνονται στα playoffs και τις ομάδες στις θέσεις 7-10 να παλεύουν όπως εκείνες στις ΗΠΑ (ο νικητής του 7-8 θα πάρει την 7η θέση, ενώ ο ηττημένος του 7-8 θα παίξει με τον νικητή του 9-10 για την 8η θέση) για να χωρέσουν στην postseason.

Οι ομάδες θα κουβαλούν μεν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου στα playoffs, όμως αν τα σκορ είναι στο 1-1 οι σειρές θα κρίνονται στις τρεις νίκες και αν τα σκορ είναι στο 2-0 ή στο 0-2, θα κρίνονται στις τέσσερις νίκες.

Από εκεί και πέρα, το Final Four θα αλλάξει σημαντικά. Ο πρώτος της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο και ο νικητής θα προβιβασθεί στη Basket League, ενώ ο ηττημένος θα έχει δεύτερη ευκαιρία καθώς θα παίξει με τον νικητή του 3-4 που με τη σειρά του θα πρέπει να κάνει το 2/2 για να ανέβει στην Α1.

Σε ό,τι αφορά στα playouts, παραμένουν ως έχουν. Οι 11-12-13-14 παίζουν όπως και φέτος με τα κριτήρια των playoffs (οι ομάδες θα κουβαλούν μεν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου στα playoffs, όμως αν τα σκορ είναι στο 1-1 οι σειρές θα κρίνονται στις τρεις νίκες και αν τα σκορ είναι στο 2-0 ή στο 0-2, θα κρίνονται στις τέσσερις νίκες), ενώ οι δύο τελευταίοι θα υποβιβάζονται απευθείας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ELITE LEAGUE ΕΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ