ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αυτοκριτική του Σχορτσιανίτη

O 'Σόφο" κάνει την αυτοκριτική του, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ''έτοιμος να παίξει όταν του το ζητήσουν''

Τι είπε ακριβώς ο "Baby Shaq" στη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού; Το SPORT 24 ήταν στο ΣΕΦ και κατέγραψε όλες τις απαντήσεις του, στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του:



"Δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί μπορεί να έλθει σε αντίθεση με αυτά που δίνει ο Ολυμπιακός. Υποτίθεται ότι θα χρειαστώ... κάνα χρόνο για να ξαναπαίξω μπάσκετ".

Σχετικά με το αν είναι ικανοποιημένος από την προσπάθειά του:



"Αμα χρειαστεί ποτέ ο Ολυμπιακός να με χρησιμοποιήσει σε κάποιο παιχνίδι, θα δείτε. Οποτε με χρειαστεί, εγώ είμαι έτοιμος να παίξω".

Θα μπορούσε αυτό να γίνει ακόμα και τώρα;



"Οποτε με χρειαστεί, θα παίξω"...



Αναφορικά με τους κινδύνους που διατρέχει η ζωή του λόγω του υπερβολικού βάρους:



"Εχω εξεταστεί από τον καρδιολόγο κύριο Ρίζο και με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ρίσκο. Οι ιατροί του Ολυμπιακού με ανησύχησαν και φρόντισα να το ψάξω και μόνος μου".



Λέγεται ότι μπορείς να αποδώσεις στο μάξιμουμ μόνο για 15 λεπτά. Δεν είναι αδικία αυτό; Αδικία, που αν ήθελες, θα μπορούσες να αλλάξεις:



"Αυτή ήταν μια κατάσταση που με στενοχωρούσε πέρυσι. Δεν είμαι, όμως, όπως πέρυσι. Ο λόγος που δεν πήγα στην εθνική το καλοκαίρι, ήταν για να κάτσω να δουλέψω. Εχω δουλέψει σε όλα τα στοιχεία που έπρεπε και συνεχίζω να το κάνω με τον προπονητή Αργύρη Καμπούρη".



Σχετικά με τη δικαιολογία του υπερβολικού βάρους που χρησιμοποιείται για τη μη χρησιμοποίησή του!



"Η δικαιολογία αυτή μπορεί να υπάρχει, αλλά όσες φορές με χρειάστηκαν να παίξω πέρυσι, δεν είδα να χρησιμοποιείται αυτή η δικαιολογία. Η δικαιολογία αυτή ισχύει μέχρι τη στιγμή που θα μπω στο γήπεδο"...

Για τη σχέση με τον Πίνι Γκέρσον:



"Θα έλεγα ότι είναι ουδέτερη, ούτε θετική ούτε αρνητική. Είναι ο προπονητής μου. Η κάθε σχέση με τον κάθε προπονητή είναι αρνητική. Δεν είναι ωραίο να σε μπινελικιάζει ο προπονητής σου, αλλά έτσι γίνεται. Οι καλές σχέσεις χτίζονται με τον χρόνο. Στις σχέσεις μου με τον Γκέρσον υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Είναι ευχάριστος άνθρωπος, είναι ευχάριστη η παρέα του πάντα. Σε μερικές ιδέες απλώς δεν συμφωνούμε".



Σχετικά με την ανάγκη του να αποδείξει κάτι:



"Εχω σκοπό να αποδείξω πράγματα, αλλά σε κόσμο που θα δείξει ότι εκτιμά την προσπάθειά μου. Αν δεν την αναγνωρίσει, τότε καλύτερα να προσπαθήσω κάπου αλλού. Λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να δώσω στον Ολυμπιακό να καταλάβει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστώ. Και από ό,τι φαίνεται στον Ολυμπιακό αξίζει να δείξω το 110% του εαυτού μου".



Για το αν έχουν γίνει λάθη στη διαχείριση του προβλήματος:



"Λάθη χειρισμών έχω κάνει και εγώ και ο Ολυμπιακός".

Σχετικά με το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στο επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ:



"Αν θα παίξω με τον Παναθηναϊκό ή όχι, θα δείξει! Το πρωτάθλημα κρίνεται στα πλέι οφ, όπου θα δώσουμε πέντε σημαντικούς αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Εκεί θα φανούν όλα"...



Πιστεύεις ότι στο επαγγελματικό μπάσκετ, αρκεί -όπως ισχυρίζεσαι - να μπαίνεις στο παρκέ και να παίζεις ή πρέπει να είσαι και εσύ περισσότερο επαγγελματίας;



"Θέλει επαγγελματισμό. Θέλει πολύ επαγγελματισμό. Το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει είναι ότι μπήκα στα γήπεδα από τα 15 μου και δεν έμαθα να είμαι επαγγελματίας όπως θα έπρεπε. Μου επέτρεψαν να κάνω πολλά λάθη, επειδή με χρειάζονταν. Δεν έχω γνωρίσει το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται ένας επαγγελματίας. Αν δεν είχα τέτοιους συμπαίκτες όλα αυτά τα χρόνια, θα ήμουν και χειρότερος".



Σχετικά με την απόφασή του να μην θέσει εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας και κατά συνέπεια εκτός Ευρωμπάσκετ:



"Δεν ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση. Υπήρχαν και άλλοι παράγοντες. Θα μπορούσα να είμαι στην τελική δωδεκάδα. Ο Γιαννάκης είναι ένας προπονητής, ο οποίος οτιδήποτε και αν μου ζητούσε να κάνω, οποιαδήποτε στιγμή και αν μου ζητούσε να παίξω, θα το έκανα με οποιοδήποτε κόστος".

Εσύ, όμως, δεν ήθελες να πας στα εργομετρικά, εσύ δεν ήθελες να ζυγιστείς:



"Υπάρχουν καταστάσεις και διάλογοι, που δεν μπορώ να αποκαλύψω αυτή τη στιγμή, ίσως αυτό να γίνει κάποτε στο μέλλον"...

Για τη συνέχιση της προσπάθειάς του:



"Ωραία η προπόνηση, το θέμα είναι να συνεχίσω τη δουλειά, αλλά να μην ξεχάσω για ποιο σκοπό το κάνω"...

Νέα δήλωση από "Σόφο"


Λίγες ώρες μετά από την επίσημη παρουσίαση του Ολυμπιακού και τις δηλώσεις που έκανε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, μέσω τις προσωπικής του ιστοσελίδας θέλησε να ανασκευάσει.

" Η προσπάθεια που ξεκίνησα φέτος το καλοκαίρι ήταν σκληρή και επίπονη γιατί σύντομα διαπίστωσα ότι ο δρόμος της επιστροφής μου ήταν μακρύς και δύσκολος και απαιτούσε μεγάλη υπομονή. Κι αυτό γιατί πήρα μια απόφαση μαζί με το τιμ των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί μου, να γίνει μια προσπάθεια που θα με θωρακίσει σαν άνθρωπο και σαν αθλητή μόνιμα και μακροπρόθεσμα για να σταματήσουν οι μεταπτώσεις που τόσο με έχουν επηρεάσει στην καριέρα μου.

Όπως κάθε παίκτης, έτσι κι εγώ ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο και να παίξω μπάσκετ με την υπόλοιπη ομάδα. Ξέρω ότι δεν είμαι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας -για τα δικά μου δεδομένα και στάνταρ απόδοσης- και θα συνεχίσω να προσπαθώ σκληρά για να φτάσω εκεί που θέλω και εκεί που είμαι σίγουρος θέλει η ομάδα μου και πιστεύω ότι αρκετά σύντομα θα γίνει εφικτό

", υποστήριξε ο σέντερ του Ολυμπιακού και συνέχισε: " Ξέρω ότι σε όλη αυτή την διαδρομή υπήρξαν λάθη από την δική μου πλευρά και παρανοήσεις στην επικοινωνία μας, όμως γνωρίζω καλά ότι ο Ολυμπιακός στέκεται δίπλα μου και νοιάζεται όχι μόνο για τον επαγγελματία Σχορτσιανίτη αλλά και τον άνθρωπο Σοφοκλή και γι ’αυτό έχω μόνο ευχαριστώ να πω στον κ. Αγγελόπουλο που στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που με έφερε στην ομάδα και συνεχίζει να με πιστεύει μέχρι και σήμερα.

Η δική του πίστη, όπως και η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος του Ολυμπιακού, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα και σε καλύτερη κατάσταση στους αγωνιστικούς χώρους..."




















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ