NBA

Η audition του Ποκουσέβσκι με τους Χόρνετς ίσως τον κρατήσει στο NBA: Το συμβόλαιο, η option και ο Μπέρτανς

Charlotte Hornets' Aleksej Pokusevski plays during an NBA basketball game, Saturday, March 16, 2024, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Charlotte Hornets' Aleksej Pokusevski plays during an NBA basketball game, Saturday, March 16, 2024, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Η αποδέσμευση από τους Θάντερ, το φρεσκάρισμα στους Χόρνετς, οι θετικές εμφανίσεις και οι λόγοι που μπορούν να κρατήσουν τον Αλεκσέι Ποκουσέβσκι για τουλάχιστον ακόμα μία σεζόν στο NBA.

Βαδίζει προς το φινάλε της τέταρτης σεζόν του στο NBA, ξέρει ότι έμεινε στάσιμος εξαιτίας των πολλών τραυματισμών που τον φρέναραν κάθε φορά που ήταν έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του, όμως ο Αλεκσέι Ποκουσέβσκι κάνει ό,τι μπορεί ούτως ώστε οι τελευταίοι αγώνες της χρονιάς να πείσουν κάποια ομάδα της Λίγκας να επενδύσει στα ελκυστικά χαρακτηριστικά του.

Ο 22χρονος φόργουορντ δεν είχε ρόλο στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που κάνουν φέτος πρωταθλητισμό στη Δύση και παλεύουν για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, άλλαξε περιφέρεια, βρέθηκε στους Σάρλοτ Χόρνετς και στα τελευταία τρία παιχνίδια δείχνει θετικά δείγματα μετά από τα 7:45 και τα 10:34 που έγραψε στις δύο πρώτες του εμφανίσεις με την ομάδα.

Ο Ποκουσέβσκι είχε 6 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά 21.2 λεπτά στις αναμετρήσεις με τους Γκρίζλις στο Μέμφις, με τους Σανς και με τους Σίξερς στη Φιλαντέλφια, παίζοντας στις θέσεις της φροντ λάιν με τους Ντάβις Μπέρτανς - Γκραντ Γουίλιαμς να είναι οι άλλοι δύο αναπληρωματικοί που χρησιμοποιήθηκαν πολύ από τον Στιβ Κλίφορντ.

Το συμβόλαιο του Σέρβου με τους Χόρνετς θα βάλει στον λογαριασμό του 565.176 δολάρια για τη φετινή σεζόν, με την ομάδα της Σάρλοτ να έχει το δικαίωμα να τον κρατήσει στο ρόστερ της για ακόμα μία χρονιά αντί 2.273.252 δολαρίων. Απλώς θα πρέπει να αποφασίσει το αργότερο έως τις 8 Ιουλίου αν θα πορευθεί μαζί του, κάνοντας το συμβόλαιό του πλήρως εγγυημένο ή αν θα αναζητήσει κάτι διαφορετικό στην αγορά.

Η εικόνα του Ποκουσέβσκι είναι θετική και το κασέ του για τη σεζόν 2024/25 είναι πολύ φιλικό. Η λογική λέει ότι οι Χόρνετς είναι πιο πιθανό να τον κρατήσουν, παρά να τον αποδεσμεύσουν, ειδικά από τη στιγμή που θα έχουν θέσεις στο ρόστερ, ειδικά από τη στιγμή που ο Σέρβος μπορεί να κάνει τη δουλειά του Ντάβις Μπέρτανς (μη εγγυημένο συμβόλαιο 16 εκατομμυρίων) με το 1/8 των αποδοχών του Λετονού, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται ακόμη σε πολύ νεαρή ηλικία και έχει σημαντική εμπειρία.

Για την ιστορία, δεμένοι ψηλοί (4-5) για την επόμενη σεζόν είναι μόνο ο Γκραντ Γουίλιαμς, ο Νικ Ρίτσαρντς και ο Μαρκ Γουίλιαμς. Και αν οι Χόρνετς αποφασίσουν ότι θέλουν να κρατήσουν τον Βασίλιε Μίτσιτς στο ρόστερ τους, τότε οι πιθανότητες που θα έχει ο Αλεκσέι Ποκουσέβσκι να μείνει στη Σάρλοτ θα είναι ακόμη περισσότερες.

TAGS NBA ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ