ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Η ανάλυση της Ζαλγκίρις

Η ανάλυση της Ζαλγκίρις

Παρά την ανανέωση και τα πολλά προβλήματα της περσινής σεζόν η Ζαλγκίρις Κάουνας κατάφερε να ανακάμψει και να επιστρέψει δριμύτερη στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οι Λιθουανοί πήραν την πρόκριση στο Top-16, όπου σκοπεύουν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, κερδίζοντας παράλληλα όσες δυνατόν περισσότερες εμπειρίες για το μέλλον.


Η Ζαλγκίρις διαθέτει ισορροπία, "κυριαρχία" στα ριμπάουντ, αλλά και αρκετούς... ατίθασους περιφερειακούς. Εξού κι η διόλου τιμητική πρωτιά στα λάθη, προϊόν της μανίας τους να παίξουν γρήγορα στην επίθεση.

Η πορεία

Στην κανονική διάρκεια η ομάδα του Κάουνας είχε ρεκόρ 5-5, κερδίζοντας δύο φορές μακριά από τους πάγους της Λιθουανίας. Συγκεκριμένα επικράτησαν στη Βιτόρια της Κάχα Λαμποράλ και στο Σόποτ της Τρεφλ. Έχασαν, όμως, στο γήπεδο τους και από τους Βάσκους και από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στο τέλος, όμως και παρά το γεγονός ότι έκαναν έναν δεύτερο γύρο με μόλις μια νίκη (αυτή στην Πολωνία) άρπαξαν την τρίτη θέση.

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι με εξαίρεση το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ δεν έχουν χάσει κανένα παιχνίδι με μεγάλη διαφορά.

Η σύνθεση

Τελευταία προσθήκη ήταν ο πανήψυλος Μαριάνοβιτς (από την ΤΣΣΚΑ), που θα καλύψει το κενό του Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος λέγεται ότι βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Ήδη πάντως οι Λιθουανοί είναι αρκετά δυνατοί στο καλάθι, όπου δεσπόζει ο αριστερόχειρας Παούλιους Γιανκούνας (10.2 πόντοι, 6.8 ριμπάουντ), ο άλλοτε σέντερ του Πανιωνίου -και μετρ των επιθετικών ριμπάουντ- Τράβις Ουάτσον, αλλά κι ο κάποτε "Λαρισαίος" Τάντας Κλιμαβίτσιους με τα ελατήρια στα πόδια.

Στην περιφέρεια ο ΝτεΧουάν Κόλινς δίνει εμπειρία στα τελευταία λεπτά, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι Ντελινκάιτις (πέρσι στον ΠΑΟΚ) που σουτάρει με 40% στα τρίποντα, ο εξίσου καλος σουτέρ Μαρτίνας Πόσιους, αλλά κι ο δαιμόνιος Μάντας Καλνιέτις.

Γενικά η Ζαλγκίρις στηρίζεται σε έναν κορμό γηγενών παικτών, που ολοκληρώνεται από τον έμπειρο Νταένιους Σαλένγκα, τον Αρτούρας Μιλκάκνις και τον Μιντάουγκας Κουζμίνας.

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Τα αποτελέσματα

Ζαλγκίρις
-Παρτίζαν: 73-62

Μακάμπι- Ζαλγκίρις: 86-70

Ζαλγκίρις-Προκόμ: 74-68

Κάχα Λαμποράλ- Ζαλγκίρις: 88-92

Ζαλγκίρις-Κίμκι: 73-65

Παρτίζαν- Ζαλγκίρις: 68-62

Ζαλγκίρις-Μακάμπι: 68-71

Προκόμ- Ζαλγκίρις: 69-72

Ζαλγκίρις-Κάχα Λαμποράλ: 89-95

Κίμκι- Ζαλγκίρις: 93-89

Το ρόστερ

Όνομα Θέση Ύψος Ηλικία Χώρα
Μαρτίνας Πόσιους G 1.95 24 Λιθουανία
Μάντας Καλνιέτις G 1.95 24 Λιθουανία
Τόμας Ντελινκάιτις G 1.90 28 Λιθουανία
Τάντας Κλιμαβίτσιους C 2.04 28 Λιθουανία
Παούλιους Γιανκούνας F 2.03 26 Λιθουανία
Μιντάουγκας Κουζμίνσκας F 2.05 21 Λιθουανία
Νταένιους Σαλένγκα F 1.97 33 Λιθουανία
Αρτούρας Μιλάκνις G 1.95 25 Λιθουανία
Τράβις Ουάτσον C 2.03 29 ΗΠΑ
ΝτεΧουάν Κόλινς G 1.88 34 ΗΠΑ
Ομάρ Σαμχάν C 2.11 24 ΗΠΑ


Προπονητής: Ριμάντας Γκρίγκας

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ