NBA

Η 55αρα με 12 τρίποντα του Λίλαρντ και τα ρεκόρ που διέλυσε

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ των Μπλέιζερς κόντρα στον Καμπάσο των Νάγκετς
Ο Ντέμιεν Λίλαρντ των Μπλέιζερς κόντρα στον Καμπάσο των Νάγκετς Ⓒ 2021 JACK DEMPSEY/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ πάλευε μόνος του κόντρα στους Νάγκετς στο Game 5 για τους Μπλέιζερς (ήττα με 147-140), σταματώντας στους 55 πόντους με 12/17 τρίποντα, καταγράφοντας μερικά ιστορικά ρεκόρ.

Ο Ντέμιεν Λίλαρντ έβγαζε βγαλμένος από άλλο πλανήτη στο Game 5 των Μπλέιζερς με τους Νάγκετς. Για κακή του τύχη, ούτε καν αυτό δεν ήταν αρκετό για το Πόρτλαντ, που γνώρισε την ήττα με 147-140 από το Ντένβερ και βρέθηκε πίσω με 3-2 στην σειρά.

Ο Λίλαρντ πάντως ήταν σίγουρα ο τελευταίος που ευθυνόταν για αυτό, αφού έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να νικήσει μόνος του τους Νάγκετς. Απλώς δεν έφτανε, με τους συμπαίκτες του να μην στέκονται στο ύψος των προσδοκιών στο φινάλε, με αποτέλεσμα να πάει στράφι μία ιστορική εμφάνιση.

Ο Λίλαρντ τελείωσε τον αγώνα με 55 πόντους με 5/7 δίποντα, 12/17 τρίποντα, 9/10 βολές, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα και μόλις 1 λάθος σε 52 λεπτά συμμετοχής, σε μία σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση, σπάζοντας στο μεσοδιάστημα μερικά ρεκόρ. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Τα 12 εύστοχα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία των playoffs, με τον Λίλαρντ να σπάει το ρεκόρ του Κλέι Τόμπσον, ο οποίος ως παίκτης των Γουόριορς είχε 41 πόντους με 11/18 τρίποντα στο Game 6 των τελικών της Δύσης με τους Θάντερ (νίκη με 108-101 για το Γκόλντεν Στέιτ.

- Ο Λίλαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε σε έναν αγώνα +50 πόντους, +10 τρίποντα και +10 ασίστ.

- Οι 55 πόντοι αποτελούν ρεκόρ καριέρας στα playoffs, αλλά και ρεκόρ στην ιστορία των Μπλέιζερς. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 50 πόντοι και ανήκε πάλι στον Λίλαρντ.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ