HALL OF FAME

Hall of Fame: Ο Νοβίτσκι και ο Πόποβιτς πέρασαν στην ιστορία μαζί με την κλάση του 2023

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι Ⓒ 2023 JESSICA HILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Γκρεγκ Πόποβιτς, ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Πάου Γκασόλ, ο Τόνι Πάρκερ και τα υπόλοιπα μέλη της κλάσης του 2023 πέρασαν και επίσημα στην ιστορία, αφού εισήλθαν στο Hall of Fame.

Μία από τις πιο γεμάτες κλάσεις που έχει εμφανιστεί ποτέ, αυτή του 2023, εισήλθε και επίσημα στο Hall of Fame. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Γκρεγκ Πόποβιτς, ο Ντουέιντ Γουέιντ, ο Πάου Γκασόλ και ο Τόνι Πάρκερ γέμισαν με αστερόσκονη την κλάση του 2023. Και συγκίνησαν τον κόσμο.

Όλοι θυμήθηκαν το ταξίδι τους. Ο Νοβίτσκι παραδέχθηκε ότι δεν συμπαθούσε πάντα τον Γουέιντ, ο Πάρκερ ότι παρακαλούσε να μην γεννηθεί ο Πάου Γκασόλ επειδή η Ισπανία νικούσε την Γαλλία στους αγώνες της FIBA. Ο Γκασόλ μίλησε για τον Κόμπι. Ο Γουέιντ συγκίνησε φωνάζοντας τον πατέρα του στην σκηνή. Και ο Πόποβιτς ήταν ο... Πόποβιτς. Τόσο απλά, τόσο όμορφα.

Όπως σε κάθε τελετή του Hall of Fame βέβαια υπήρχαν δυνατές στιγμές. Άλλες που προκάλεσαν γέλιο και άλλες συγκίνηση.

Υπήρξε η στιγμή που ο Νοβίτσκι περιέγραψε πώς ξεκίνησε η σχέση του με τον Μαρκ Κιούμπαν, όταν ο ιδιοκτήτης των Μαβς του ζήτησε να παίξουν μονό στην ρούκι χρονιά του και ο Γερμανός κάρφωσε στο πρόσωπό του στην πρώτη φάση!

Υπήρξε η στιγμή που ο δακρυσμένος Γουέιντ είπε στον πατέρα του να σηκωθεί και τον ευχαρίστησε που "με έφτασες σε όρια που δεν ήξερα ότι υπήρχαν μέσα μου", του είπε να ανέβει μαζί του στην σκηνή και του φώναξε "Σε αγαπάω και σε ευγνωμονώ. Είμαστε στο Hall of Fame".

Υπήρξε και η στιγμή που ο Πάου Γκασόλ μίλησε για τον Κόμπι, λέγοντας πως "όταν πήγα στους Λέικερς γνώρισα τον άνθρωπο που ανέβασε το επίπεδό μου σε άλλα επίπεδα και μου έδειξε πόσο σκληρά πρέπει να δουλέψεις για να είσαι ο κορυφαίος. Τι δέσμευση χρειάζεται.

Μου έστειλε μήνυμα την μέρα που έφτασα στο Λ.Α και του είπα ότι θα είναι 1:00 το βράδυ, αλλά είπε ότι θα έρθει. Μου έστειλε το μήνυμα, λέγοντας ότι χαιρόταν πως ήρθα στην ομάδα. Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εσένα αδελφέ. Εύχομαι όσο τίποτα να ήσασταν εδώ μαζί με την Τζίτζι. Μου λείπετε και σας αγαπάω".

Υπήρξε και η στιγμή που ο Πάρκερ είπε απευθυνόμενος στον Πόποβιτς ότι "είσαι απίστευτος. Είναι τα παιδιά μου εδώ, οπότε δεν μπορώ να πω τις βρισιές που μου έλεγες όταν ήμουν μικρός. Με έριξες στην φωτιά στα 19 μου, μόλις στον 5ο μου αγώνα ως ρούκι μου είπες ότι ξεκινάω βασικός και σε ρώτησα "αλήθεια μίλησες με τον Τίμι (σ.σ Ντάνκαν);" επειδή μέχρι τότε πίστευα ότι δεν συμπαθεί τους Γάλλους και φοβόμουν. Μου είπες όμως ότι ξεκινάω και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ήσουν πάντα δεύτερος πατέρας για εμένα. Εκτιμάω όσα έκανες για εμένα και την οικογένειά μου. Σε αγαπάω".

Αναλυτικά η κλάση του 2023:
Ντιρκ Νοβίτσκι
Γκρεγκ Πόποβιτς
Πάου Γκασόλ
Ντουέιντ Γουέιντ
Στιβ Νας
Τζιν Μπας
Ντέιβιντ Χίξον
Μπέκι Χάμον
Γκάρι Μπλερ
Τζιμ Βαλβάνο

Δείτε την ομιλία του Ντιρκ Νοβίτσκι:

Η ομιλία του Γκρεγκ Πόποβιτς:

Η ομιλία του Ντουέιντ Γουέιντ:

Δείτε την ομιλία του Πάου Γκασόλ:

Δείτε την ομιλία του Τόνι Πάρκερ:

TAGS HALL OF FAME NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ