EUROBASKET

H Βοσνία θέλει έναν εκ των Πάντερ ή Μπάλντγουιν για νατουραλιζέ

Ο Κέβιν Πάντερ
Ο Κέβιν Πάντερ ABA LIGA/DRAGANA STJEPANOVIC

Δύο παίκτες που πρωταγωνιστούν στην EuroLeague φέρεται να έχει στο στόχαστρό της η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η οποία σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας εξετάζει τις περιπτώσεις των Κέβιν Πάντερ και Γουέιντ Μπάλντγουιν για ένταξη κάποιου εκ των δύο στην εθνική ομάδα ως νατουραλιζέ.

Ο Κέβιν Πάντερ και ο Γουέιντ Μπάλντγουιν αποτελούν δύο παίκτες που πρωταγωνιστούν στην EuroLeague και η Βοσνία Ερζεγοβίνη φέρεται να είναι "ζεστή" για την ένταξη κάποιου εκ των δύο στην εθνική ομάδα της χώρας ως νατουραλιζέ.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Βοσνίας και μετέφερε το BasketNews, η ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται στην αναζήτηση για ποιοτική ενίσχυση στο ρόστερ της και αυτοί οι δύο φαίνεται να είναι οι υποψήφιοι.

Ο Κέβιν Πάντερ είχε χάσει ορισμένα ματς τη φετινή σεζόν λόγω τραυματισμού και σε 7 παιχνίδια στην φετινή EuroLeague με τη φανέλα της Παρτίζαν μετρά 13.7 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Ο Μπάλντγουιν, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Μακάμπι, την φετινή σεζόν έχει σημειώσει 14.8 πόντους, 1.8 και 5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 6 αγώνες της διοργάνωσης.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο Λούκα Γκάρτζα που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν ως νατουραλιζέ, αναμένεται να λάβει τα απαραίτητα χαρτιά για να βγει από αυτή τη λίστα, λόγω του γεγονότος ότι η μητέρα του είναι από την Βοσνία, ενώ η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας ολοκληρώνει τα γραφειοκρατικά και για την περίπτωση του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, ο οποίος γεννήθηκε στην Βοσνία.

Ο Γκάρτζα αγωνίζεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και φορά την φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ενώ ο Μπιμπέροβιτς παίζει στην Γηραιά Ήπειρο για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε.

Στα προκριματικά του EuroBasket 2025 η Βοσνία Ερζεγοβίνη βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Γαλλία, την Κροατία και την Κύπρο.

TAGS EUROBASKET ΕΥΡΩΠΗ EUROLEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ