ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΣ Ολύμπια-Ολυμπιακός: 59-87

ΓΣ Ολύμπια-Ολυμπιακός: 59-87
ομαδικη

Με εξαιρετική άμυνα και εντυπωσιακή επίθεση ο Ολυμπιακός διέλυσε άνετα την Ολύμπια με 87-59

Αν βγάλει κάποιος τη θεωρητική ευκολία που είχε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και τη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες, θα δει ότι οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν πολύ καλοί στη Λάρισα και κυρίως απολύτως σοβαροί και συγκεντρωμένοι, λες και έπαιζαν ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι. Αυτό είναι και το σημαντικότερο κέρδος που μπορεί να κρατήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης από αυτή την αναμέτρηση, εκτός βεβαίως από το θέαμα που προσέφερε ο Ολυμπιακός για μεγάλο χρονικό διάστημα και την πολύ δυνατή άμυνα που έπαιξε, ειδικότερα όταν η ομάδα της Λάρισας ήθελε να αντιδράσει.
Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τζος Τσίλντρες με 14 πόντους, ενώ ακολούθησαν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Λίνας Κλέιζα. Σημαντικότατη η συμβολή του Σκούνι Πεν ο οποίος έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Μπάτλερ και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπαίκτες του, ενώ πάρα πολύ καλός ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που εκτός από 8 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, η μία καλύτερη από την άλλη.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν άκρως εντυπωσιακό. Με πεντάδα τους Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Βασιλόπουλο, Κλέιζα και Βούισιτς οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο γήπεδο (όπως αποδείχθηκε γρήγορα) με πολλή όρεξη για μπάσκετ. Με πολύ καλή άμυνα η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν άφησε την ομάδα της Λάρισας να πετύχει καλάθι στα πρώτα λεπτά και με εξαιρετικές συνεργασίες στην επίθεση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-0. Μάλιστα, το θέαμα που προσέφεραν οι ερυθρόλευκοι ήταν υποδειγματικό και σε πολλές φάσεις, παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ.

Η πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, η διάθεση να τρέξει και η σωστή λειτουργία της άμυνας (σε αντίθεση με αυτήν της Ολύμπια) έδωσαν στον Ολυμπιακό τη διαφορά ασφαλείας που ήθελε από νωρίς. Ο Λίνας Κλέιζα πρωταγωνίστησε στην παραγωγικότητα, την ώρα που ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μοίραζε ασίστ, ενώ ο Νίκολα Βούισιτς αποτελούσε σημαντικό σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα με το σωστά διάβασμα των επιθέσεων. Ο ΓΣ Ολύμπια προσπάθησε να αντιδράσει με τους δύο Γκριν, αλλά η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν ολοφάνερη και μετά το 14-28 που διαμορφώθηκε με τρίποντο του ορεξάτου Τσίλντρες, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 16-28.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καλαφατάκης έδωσε εντολή για άμυνα ζώνης. Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι σωστή κυκλοφορία και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ακόμη και όταν κόλλησε για μερικές επιθέσεις, έριξε το βάρος στην άμυνα και δεν άφησε τους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο σκορ. Ο Γιαννάκης έκανε αρκετές αλλαγές, έβαλε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που ήταν θετικός, πέρασε στο παρκέ τον Σκούνι Πεν στη θέση του Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ χρησιμοποίησε και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που επέστρεψε στα παρκέ μετά την ιγμορίδιτα που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες. Επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο και το ημίχρονο βρήκε τους ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ με 29-43 και τις 11 ασίστ να ξεχωρίζουν στα στατιστικά του.

Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μπάτλερ ξύπνησαν για τα καλά τον ΓΣ Ολύμπια που στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου μείωσε και έφτασε ακόμη και σε απόσταση έξι πόντων, προκαλώντας προβληματισμό στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη βελτίωσε κατά πολύ τις επιστροφές στην άμυνα και οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πλέον ανοιχτό γήπεδο για να τρέξουν. Όμως, ένα τρίποντο του Χαλπερίν έκανε το σκορ 39-48 και ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό που έφτασε σε ένα επιμέρους 2-10 για να προηγηθεί και πάλι με 41-55.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν σε εκείνο το σημείο έξυπνα, πέρασαν την μπάλα κοντά στο καλάθι, ενώ με τους Πεν (ο οποίος έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Μπάτλερ και ανέβσε τους ρυθμούς πίεσης του Ολυμπιακού) και Τεόντοσιτς στην ίδια πεντάδα, υπήρχε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην επίθεση. Με τρίποντο του Σέρβου, μάλιστα, η διαφορά έφτασε τους 17 πόντους (44-61) για να λήξει η τρίτη περίοδος με σκορ 49-64. Κάπου εκεί το ματς φαινόταν τελειωμένο και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην τελευταία περίοδο, όπου οι θεσσαλοί έμειναν άποντοι την ώρα που ο Ολυμπιακός έτρεχε ένα 18-0 σερί. Ο Γιαννάκης έδωσε χρόνο στον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Παπανικολάου (ο οποίος πρόλαβε να ρίξει μια εκπληκτική τάπα και να βάλει και τρίποντο), δοκίμασε πράγματα και έτσι φτάσαμε στο τέλος με το επιβλητικό σκορ 87-59.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 29-43, 49-64, 59-87

ΓΣ Ολύμπια (Γιώργος Καλαφατάκης): Τζακόπουλος, Αβράμοφ 5 (1), Ντεμ. Γκριν 10 (2), Σπανός, Ντεβ. Γκριν 10 (1), Μπόγδανος 2, Τόντιτς 3, Παπακώστας, Κόμματος 3, Καραβανάς 6, Μάσι 12, Μπάτλερ 8.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπανικολάου 5 (1), Πεν 4, Τσίλντρες 14 (1), Βούισιτς 6, Τεόντοσιτς 8 (2), Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 5 (1), Κλέιζα 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Βασιλόπουλος 8 (1), Σλούκας 3 (1), Σχορτσανίτης 4.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του ΓΣ Ολύμπια πατήστε ΕΔΩ και για του Ολυμπιακού ΕΔΩ .

Μετά το τέλος του ματς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε: " Εμείς ήρθαμε να παίξουμε συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε τη χρονιά έχοντας να λύσει θέματα, αλλά με τον ερχομό του Γιώργου ξεκίνησε τη δική της προσπάθεια. Θεωρώ ότι ο κόσμος χάρηκε ένα καλό παιχνίδι. Παίξαμε καλό μπάσκετ και καταφέραμε να κάνουμε μια ακόμα καλή νίκη.

Ελπίζω ο κόσμος παιχνίδι με παιχνίδι να είναι πιο κοντά στην ομάδα της Λάρισας γιατί χρειαζόμαστε ομάδες σαν τη Λάρισα στην κατηγορία. Θεωρώ ότι η Λάρισα έχει πιθανότητες να τα καταφέρει αλλά χρειάζεται στήριξη και υπομονή. Πρέπει όλοι να σταθούν κοντά στην ομάδα. Επειδή τα παιχνίδια είναι πολλά και πιστεύω ότι όποιος μείνει σταθερός στη δουλειά του έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει στο τέλος. Με τον Γιώργο εδώ, νομίζω ότι η Λάρισα μπορεί να τα καταφέρει".

Ο Σκούνι Πεν δήλωσε: "Ήταν σημαντική νίκη όπως κάθε εκτός έδρας. Για μας το ζητούμενο σ’ αυτά τα παιχνίδια είναι να κερδίζουμε πράγματα. Να χτίζουμε. Πρέπει να δουλεύουμε και στην άμυνα και στην επίθεση και να τα αντιμετωπίζουμε ως μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό νομίζω πως κάναμε σήμερα".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καλαφατάκης είπε: " Δεν με ενοχλεί η ήττα γιατί ξέρω ότι η δουλειά είναι δύσκολη, αλλά θα μπορούσαμε στο τέλος να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και να μην προσπαθεί ο καθένας να σώσει τον εαυτό του. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε. Τη νοοτροπία. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη για τα καλά του λόγια και του εύχομαι τα καλύτερα. Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι για μένα εύκολο. Με βάση την ποιότητα των δυο ομάδων, το ζητούμενο είναι να διασκεδάσει ο κόσμος τα παιχνίδια. Στο δεύτερο και στο τρίτο ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος δεν είχαμε τα αποθέματα. Η παρουσία του Αμπράμοφ για πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ θετική. Μπήκε με αέρα παρότι το παιχνίδι δεν ήταν ό,τι καλύτερο".
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ