NBA

Γουόριορς: Ο Κάζινς ήρθε, το... χάος έρχεται

Γουόριορς: Ο Κάζινς ήρθε, το... χάος έρχεται
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς πάτησε για πρώτη φορά παρκέ φέτος και ήταν εξαιρετικός. Οι Γουόριορς είναι επιτέλους πλήρεις. Το ΝΒΑ μπορεί επίσημα να αρχίσει πραγματικά να ανησυχεί ότι έρχεται... χάος.

Υπάρχουν στιγμές που αρκεί μία φάση να περιγράψει αυτό που έρχεται. Ο συμβολισμός της είναι ξεκάθαρος. Στην περίπτωση των Γουόριορς και όλου του υπόλοιπου ΝΒΑ, αυτή η φάση ήρθε μόλις 2 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα με τους Κλίπερς :

Οι Γουόριορς είναι επιτέλους πλήρεις. Χρειάστηκε να περιμένουν να φτάσει 18 Ιανουαρίου και να δώσουν τον 46ο φετινό τους αγώνα για να συμβεί αυτό, αλλά πλέον είναι γεγονός. Στο απουσιολόγιο του Στιβ Κερ δεν υπάρχει κανένα όνομα. Η σεζόν για το Γκόλντεν Στέιτ ξεκινάει πλέον και επίσημα για αυτούς τώρα.

ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΡΟΜΑΖΕΙ

Εδώ και δύο χρόνια ο κόσμος θεωρεί ότι μετά την έλευση του Κέβιν Ντουράντ οι Γουόριορς είναι τόσο καλοί που μοιάζει άδικο για τον υπόλοιπο κόσμο. Η προσθήκη του ΝτεΜάρκους Κάζινς – ακόμα και του τραυματία Κάζινς που αναμενόταν να χάσει το πρώτο μισό της σεζόν, έκανε τους φίλους του ΝΒΑ να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Πέντε εν ενεργεία All Star στην ίδια πεντάδα το ΝΒΑ είχε να δει από την σεζόν 1975/76 και τους Σέλτικς, με την διαφορά ότι τότε στο ΝΒΑ υπήρχαν 18 ομάδες και τα πράγματα κάπως διαφορετικά.

Αρκετοί είπαν ότι ο Κάζινς ενδέχεται να είναι τελικά το συστατικό που θα διαταράξει την χημεία των Γουόριορς. Ότι θα δείξει αδυναμία να προσαρμοστεί στο σύστημα του Γκόλντεν Στέιτ και θα αψηφήσει την ιεραρχία που υπάρχει στην ομάδα. Ίσως αυτό συμβεί, ίσως και όχι. Στο ντεμπούτο του πάντως ο Κάζινς έδειξε να ταιριάζει μία χαρά με την ομάδα, δίνοντας το κάτι διαφορετικό.

Ο Κάζινς δεν ήταν απλώς καλός. Παρά την δεδομένη... σκουριά, που οδήγησε στην αποβολή του με 6 φάουλ, ήταν εξαιρετικός, ταιριάζοντας μία χαρά στο σύστημα των Γουόριορς. Για την ακρίβεια, έμελλε να είναι και αυτός που ουσιαστικά “κλείδωσε” τη νίκη στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν με 2 συνεχόμενα τρίποντα έκανε το σκορ 87-72 και ακολούθως έδωσε την ασίστ για το τρίποντο του Ιγκουντάλα για το 90-72, κάνοντας στην συνέχεια πιο εύκολη την δουλειά για το Γκόλντεν Στέιτ στον δρόμο για τη νίκη με 112-94 .

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Το ΝΒΑ περίμενε με... τρόμο την στιγμή που ο Κάζινς θα πατούσε παρκέ. Αν παρουσιάσει στο παρκέ έστω το 50% του παίκτη που ήταν πριν τραυματιστεί οι Γουόριορς απλώς δεν θα έχουν αντίπαλο, ούτε καν σε αυτή την Δύση, την πιο ανταγωνιστική όλων των εποχών. Το γεγονός αυτό είναι που κάνει ακόμα πιο τρομακτική την κατάσταση.

Το Γκόλντεν Στέιτ περίμενε κάτι παραπάνω από τρεις μήνες για να δει την πεντάδα των Κάρι, Τόμπσον, Ντουράντ, Γκριν, Κάζινς στο παρκέ. Έκανε υπομονή, άντεξε τους κραδασμούς των τραυματισμών των Κάρι και Γκριν, τον τσακωμό του Ντουράντ με τον Γκριν, το άσχημο φεγγάρι του Κλέι Τόμπσον, τις γκέλες και βρέθηκε στην κορυφή της Δύσης . Τώρα πλέον οι Γουόριορς είναι πλήρεις. Το υπόλοιπο ΝΒΑ μπορεί επίσημα να αρχίσει να ανησυχεί.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ