NBA

Γουόριορς: Έδωσαν διοικητικό πόστο στον Σον Λίβινγκστον

Γουόριορς: Έδωσαν διοικητικό πόστο στον Σον Λίβινγκστον
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Σον Λίβινγκστον επιστρέφει στους Γουόριορς, αλλά πλέον ως μέλος της διοίκησης, αφού ανέλαβε διευθυντική θέση στην ομάδα που έκλεισε την καριέρα του.

Ηταν 14 Σεπτεμβρίου 2019 όταν ο Σον Λίβινγκστον ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την δράση. Έναν χρόνο αργότερα, ο παλαίμαχος γκαρντ επιστρέφει στο μπάσκετ και τους Γουόριορς, αλλά από άλλο πόστο.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσα από μία συνέντευξη που παραχώρησε στο "The Athletic", ανέλαβε θέση διευθυντική θέση στους Γουόριορς στο αγωνιστικό τμήμα, όπου θα έχει ως δουλειά να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους παίκτες και να συζητάει διάφορα θέματα μαζί τους.

" Πάντα ήξερα ότι η πόρτα των Γουόριορς ήταν ανοιχτή. Εγώ έπρεπε απλώς να την περάσω" δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι από την στιγμή που αποσύρθηκε το Γκόλντεν Στέιτ του είχε προτείνει τόσο μία θέση στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, όσο και μία θέση στην διοίκηση.

Ο Λίβινγκστον επιλέχθηκε στο Νο 4 του ΝΒΑ Draft 2004 από τους Κλίπερς, έχοντας προοπτικές για να γίνει σούπερ σταρ. Ένας ανατριχιαστικός τραυματισμός στο αριστερό γόνατο ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2007 κόντεψε να του στοιχίσει όχι απλώς την καριέρα, αλλά και το ίδιο του το πόδι, αφού υπήρχαν σκέψεις ακρωτηριασμού.

Ο Λίβινγκστον πάλεψε για 7 χρόνια μέχρι να βρει τον εαυτό του, καταφέρνοντας τελικά να βάλει την καριέρα του σε μία σειρά την σεζόν 2013/14 όταν του πρόσφεραν συμβόλαιο οι Νετς. Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε στους Γουόριορς, με τους οποίους αγωνίστηκε μέχρι και το 2019, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018).

Συνολικά στην καριέρα το Λίβινγκστον αγωνίστηκε σε 833 αγώνες στο ΝΒΑ. Φόρεσε τις φανέλες των Κλίπερς, Χιτ, Νετς, Χόρνετς, Μπακς, Καβαλίερς, Γουίζαρντς, Θάντερ και Γουόριορς, έχοντας μέσους όρους καριέρας 6.3 ποντους, 2.4 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο σε 20.6 λεπτά συμμετοχής.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ