ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπίλι Ερνανγκόμεθ: "Εννοείται πως θέλω να παίζω περισσότερο και να έχω μεγαλύτερο ρόλο, αλλά σέβομαι τις αποφάσεις του προπονητή"

Μπίλι Ερνανγκόμεθ: "Εννοείται πως θέλω να παίζω περισσότερο και να έχω μεγαλύτερο ρόλο, αλλά σέβομαι τις αποφάσεις του προπονητή"
MIGUEL ANGEL POLO/VALENCIA BASKET

Ο Μπίλι Ερνανγκόμεθ παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι θέλει να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και καλύτερο ρόλο στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο έχει αποδεχθεί ότι πρέπει να μοιράζεται την θέση του σέντερ με τον Γιαν Βέσελι.

Ο Μπίλι Ερνανγκόμεθ ήταν μία από τις βόμβες του φετινού καλοκαιριού από την πλευρά της Μπαρτσελόνα. Αρκετός κόσμος περίμενε κυριαρχικές εμφανίσεις. Έπειτα από 31 αγώνες ωστόσο, στην EuroLeague ο Ισπανός παίζει κάτω από 20 λεπτά ανά αγώνα για τους Καταλανούς (16.6 για την ακρίβεια) και αν και είναι παραγωγικός παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να παίζει περισσότερο.

"Σε ομαδικό επίπεδο, οι αποφάσεις που παίρνονται είναι οι καλύτερες για την ομάδα. Είτε είναι καλές είτε κακές, αυτό είναι άλλο πράγμα, αλλά πρέπει να σέβεσαι τις αποφάσεις και ήμουν πάντα ομαδικός παίκτης" δήλωσε αρχικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ισπανός, για να προσθέσει με νόημα:

"Φυσικά θα ήθελα να έχω μεγαλύτερο ρόλο και να είμαι πιο σημαντικός. Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει παιχνίδι που έχω παίξει περισσότερα από 30 λεπτά. Θέλω να κερδίσω το δικαίωμα αυτό και να δείξω ότι αξίζω να παίζω περισσότερα από 15-20 λεπτά, όπου είναι δύσκολο να κάνεις πολλά πράγματα και να βοηθήσεις την ομάδα".

Ακολούθως πάντως ο Ερνανγκόμεθ κατέβασε τους τόνους, λέγοντας: "Είναι επίσης αλήθεια ότι παίζω στην ίδια θέση με τον Βέσελι, που είναι πολύ καλός παίκτης, με εμπειρία και είμαι σαν σφουγγάρι δίπλα του, επειδή προσπαθώ να μάθω από αυτόν. Και είναι σπουδαίος συμπαίκτης για εμένα, επειδή είναι σκληρός σε κάθε προπόνηση, με βοηθάει με συμβουλές του και τα πάμε πολύ καλά".

Κλείνοντας, ο Ερνανγκόμεθ τόνισε: "Είναι δύσκολο δύο σέντερ που παλεύουν για την ίδια θέση να τα πηγαίνουν καλά. Ξέρω ότι ο Βέσελι ανανέωσε το συμβόλαιό του, άρα θα είμαστε για και΄ρο μαζί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να μάθω από αυτόν. Προφανώς όμως θέλω να παίζω περισσότερο".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ