ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γουεμπανιαμά: "Θα είναι αποτυχία αν δεν κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Γαλλία"

San Antonio Spurs' Victor Wembanyama runs upcourt during the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors, Sunday, Nov. 5, 2023, in San Antonio. (AP Photo/Darren Abate)
San Antonio Spurs' Victor Wembanyama runs upcourt during the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors, Sunday, Nov. 5, 2023, in San Antonio. (AP Photo/Darren Abate) AP PHOTO / DARREN ABATE

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έβαλε τον πήχη (πολύ) ψηλά για την εθνική Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δηλώνοντας πως αν οι "μπλε" δεν κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο θα έχουν αποτύχει.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά γνωρίζει ότι η Team USA σκοπεύει να κατέβει με όλα της τα αστέρια στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Αυτό όμως δεν τον επηρεάζει, τονίζοντας σε δηλώσεις του στην "Equipe" ότι η Γαλλία θα έχει ως στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Ο σταρ των Σπερς βασικά το πήγε ένα βήμα πιο μακριά, αφού τόνισε ότι θα είναι αποτυχία αν οι "μπλε" δεν κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες που φιλοξενούν! "Αν είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ, τότε αν δεν κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο θα το θεωρήσω αποτυχία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουεμπανιαμά, για να προσθέσει:

"Θα θεωρήσω ότι μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα αν δεν τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι αυτός ο στόχος (σ.σ το χρυσό μετάλλιο) αν παίξουμε όπως μπορούμε".

Μιλώντας τέλος για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κατέβουν πλήρεις τόνισε ότι "αυτό είναι το καλύτερο για εμένα. Προτιμώ να αντιμετωπίζω τους καλύτερους από κάθε χώρα αντί για δύο ή τρεις καλύτερους παίκτες".

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έχει κληρωθεί στο 2ο όμιλο, μαζί με την Γερμανία, την Ιαπωνία και τον νικητή του Προολυμπιακού τουρνουά της Ρίγας. Σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδας προκριθεί, τότε θα βρεθεί στον 1ο όμιλο, μαζί με την Αυστραλία, τον Καναδά και τον νικητή του Προολυμπιακού τουρνουά της Βαλένθια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ