NBA

Γουεμπανιαμά: Ασύλληπτη εμφάνιση 37 πόντων με 7 τρίποντα σε φιλικό της Μετροπολιτάν στο Λας Βέγκας

Boulogne-Levallois Metropolitans 92's Victor Wembanyama plays against the NBA G League Ignite in an exhibition basketball game Tuesday, Oct. 4, 2022, in Henderson, Nev. (AP Photo/John Locher)
Boulogne-Levallois Metropolitans 92's Victor Wembanyama plays against the NBA G League Ignite in an exhibition basketball game Tuesday, Oct. 4, 2022, in Henderson, Nev. (AP Photo/John Locher) 2022 AP PHOTO/JOHN LOCHER

Τους λόγους για τους οποίους θεωρείται κατά πολλούς το απόλυτο φαβορί για το Νο1 του NBA Draft 2023 απέδειξε στο Λας Βέγκας ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά σε φιλική ήττα της Μετροπολιτάν απέναντι στους G-League Ignite με 122-115.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά (18 χρονών, 2.20 μέτρα) θεωρείται κατά πολλούς το απόλυτο φαβορί για το Νο1 του NBA Draft 2023. Ο παίκτης της Μετροπολιτάν που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Βιλερμπάν επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/10) στο Λας Βέγκας.

Παρά την ήττα της ομάδας του απέναντι στους G-League Ignite με 122-115 ο Γουεμπανιαμά πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση με 37 πόντους σημειώνοντας μάλιστα 7 τρίποντα σε 11 προσπάθειες. Είχε παράλληλα 4 ριμπάουντ, 5(!) τάπες, 1 κλέψιμο και μόλις ένα λάθος στο ματς σε 33 λεπτά συμμετοχής, αποδεικνύοντας πως ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ είναι το μέρος στο οποίο πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός Γάλλος έδωσε παιχνίδι στην Αμερική.

Ήδη από το φιλικό στο Λας Βέγκας ο Γουεμπανιαμά αποτέλεσε τον κύριο πόλο έλξης για τους φιλάθλους υπογράφοντας δεκάδες αυτόγραφα.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά υπογράφει αυτόγραφα
Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά υπογράφει αυτόγραφα 2022 AP PHOTO/JOHN LOCHER


Παράλληλα πολύ μεγάλη εμφάνιση τους G-League Ignite έκανε ο Σκουτ Χέντερσον με 28 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Ο Γουεμπανιαμά αναμένεται να έχει δεκάδες σκάουτ στους αγώνες του, ελπίζοντας ότι θα τους πείσει με την παρουσία του, με τους Σπερς ήδη να παίζουν τα... ρέστα τους, διαλύοντας την ομάδα τους με την ελπίδα να τον επιλέξουν στο Νο1.

TAGS NBA ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ