ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Γκραν Κανάρια: Ο Λάκοβιτς παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να αγωνιστεί η ομάδα του στην EuroLeague την νέα σεζόν

Γκραν Κανάρια: Ο Λάκοβιτς παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να αγωνιστεί η ομάδα του στην EuroLeague την νέα σεζόν
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Γιάκα Λάκοβιτς εμφανίστηκε ρεαλιστής σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η Γκραν Κανάρια θα αγωνιστεί στην EuroLeague της σεζόν 2023/24, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν για οικονομικούς λόγους, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμα ελπίζει.

Η Γκραν Κανάρια ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την φετινή σεζόν μετά τον αποκλεισμό της στα ισπανικά playoffs από την Ρεάλ. Το ερώτημα όμως όλων παραμένει: Θα αγωνιστεί στην EuroLeague της σεζόν 2023/24 όπως έχει δικαίωμα μετά την κατάκτηση του φετινού EuroCup;

Όπως είχε αποκαλύψει ο Σπύρος Καβαλιεράτος, ο ισπανικός σύλλογος εμφανίζεται αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, ανοίγοντας μία ακόμα θέση μέσω wild card, κάτι που ίσως εξηγεί την σιγουριά που υπάρχει στην Βίρτους Μπολόνια ότι θα αγωνιστεί στην EuroLeague της επόμενης σεζόν. Ο Γιάκα Λάκοβιτς πήρε θέση για το ζήτημα, δείχνοντας και αυτός με τον τρόπο του ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες.

"Επειδή είμαι ανταγωνιστικός, θέλω πάντα να αγωνίζομαι στις σημαντικότερες διοργανώσεις" δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της Γκραν Κανάρια, για να προσθέσει όμως στην συνέχεια με νόημα: "Το σημαντικό είναι τι θα αποφασίσει ο σύλλογος. Ξέρω ότι ζυγίζουν όλες τις επιλογές που έχουμε για να δώσουν στην ομάδα τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να αγωνιστεί στην EuroLeague.

Φέτος όμως ταξιδέψαμε περίπου 121.000 χιλόμετρα (σ.σ οι ομάδες του NBA ταξιδεύουν... 66.000 χιλιόμετρα τον χρόνο!) και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Πρέπει να σκεφτούμε τους παίκτες και τον σύλλογο. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι η Γκραν Κανάρια βρήκε χορηγό για τα επόμενα 6 χρόνια, κάτι που αναπτέρωσε τις ελπίδες της. Όπως φαίνεται όμως, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούν στον σύλλογο.

TAGS ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ EUROLEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ