FINAL FOUR 2023

EuroLeague: Αποχωρεί ο αρχιδιαιτητής Ρίτσαρντ Στόουκς μετά το Final Four, άλλη μια wild card στον ορίζοντα λόγω Γκραν Κανάρια

EuroLeague: Αποχωρεί ο αρχιδιαιτητής Ρίτσαρντ Στόουκς μετά το Final Four, άλλη μια wild card στον ορίζοντα λόγω Γκραν Κανάρια
EUROLEAGUE

Το συμβόλαιο του Βρετανού αρχιδιαιτητή Ρίτσαρντ Στόουκς λήγει στο τέλος Ιουνίου και η EuroLeague δεν πρόκειται να το ανανεώσει - τι συζητιέται για τους αντικαταστάτες του. Αρνητική η Γκραν Κανάρια για τη νέα σεζόν, wild card για τη θέση.

Η EuroLeague ζει σε ρυθμούς Final Four, όμως οι εξελίξεις δεν σταματούν και η επόμενη σεζόν ήδη σχεδιάζεται. Και είναι πλέον σαφές ότι από την επόμενη σεζόν θα υπάρξει μια πολύ σημαντική αλλαγή. Ο Ρίτσαρντ Στόουκς αποχωρεί οριστικά από τη θέση του Διευθυντή Διαιτησίας και πλέον αναζητείται ο αντικαταστάτης του.

Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής βρίσκεται στη θέση από το 2017 - είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Κώστα Ρήγα - και στις 30 Ιουνίου του 2023 λήγει το συμβόλαιό του. Δεν είναι κάτι καινούργιο ότι υπάρχει η διαδικασία για να αποχωρήσει, όμως πλέον είναι οριστικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση έχει ληφθεί, δεν θα του προταθεί νέο συμβόλαιο και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για τον αντικαταστάτη του.

Με άλλα λόγια οι ορισμοί που έκανε για το Final Four του 2023 ήταν και οι τελευταίο του, αφού από τις 21 Μαϊου και μετά δεν έχει άλλες υποχρεώσεις. Θυμίζουμε ότι για το Final Four ο Στόουτς επέλεξε τους: Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία, φώτο), Τόμισλαβ Χορντόβ (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Αν Πάντερ (Γερμανία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Euroleague Final 4 με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές και σούπερ προσφορές* | 21+

Οσο για τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί; Δεν έχει ληφθεί απόφαση όμως η συζήτηση αφορά κάποιους από τους ενεργούς διαιτητές, που άμεσα πρόκειται να αποχωρήσουν. Δηλαδή κάποιος εκ των λεγόμενων "παλιών" που θα σταματήσει το καλοκαίρι από την EuroLeague.

Αρνητική η Γκραν Κανάρια, άλλη μια wild card στον ορίζοντα

Την ίδια στιγμή η συζήτηση για την Γκραν Κανάρια παίρνει μεγάλες διαστάσεις και φαίνεται ότι δύσκολα οι νησιώτες θα αγωνιστούν στην EuroLeague τη νέα σεζόν, παρότι απέκτησαν αυτό το δικαίωμα μετά την κατάκτηση του Eurocup. Η ισπανική ομάδα δεν θέλει να ρισκάρει οικονομικά και πιθανότατα δεν θα δεχθεί τη θέση, ενώ και οι περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης μοιάζουν να ανακουφίζονται μπροστά στη συγκεκριμένη προοπτική. Διότι για όλους το ταξίδι στα Κανάρια Νησιά είναι επίπονο και ακριβό, άλλωστε χρειάζεται πτήση τριών ωρών από τη Μαδρίτη για να φτάσει κανείς στον προορισμό.

Τι θα γίνει με τη θέση; Όπως όλα δείχνουν δεν θα μεταβιβαστεί αυτομάτως στην φιναλίστ της διοργάνωσης, την Τουρκ Τέλεκομ, αλλά θα δοθεί ακόμα μία wild card. Ετσι, λοιπόν, οι τέσσεις θέσεις που απομένουν - αν και εφόσον οριστικοποιηθεί το όχι της Γκραν Κανάρια - θα καταλήξουν στις ομάδες που θα πάρουν wild cards. Με Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα να είναι επί της ουσίας σίγουροι, αλλά να μένει το τυπικό κομμάτι.

Οι 14 ομάδες που έχουν ήδη γνωρίζουν ότι θα αγωνιστούν και στην επόμενη EuroLeague είναι οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, Μονακό, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Αρμάνι Μιλάνο, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλγκιρις Κάουνας, Βιλερμπάν, Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου.

Το φετινό Final Four της EuroLeague μαζί με όλα τα παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα είναι αποκλειστικά και για τις επόμενες 5 σεζόν στο Novasports

TAGS FINAL FOUR 2023 EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ