LIGA ENDESA

Γκραν Κανάρια - Μπαρτσελόνα 88-85: Η έκπληξη έγινε από νωρίς στη Liga Endesa με θύμα τους μπλαουγκράνα στην πρεμιέρα

Γκραν Κανάρια - Μπαρτσελόνα 88-85: Η έκπληξη έγινε από νωρίς στη Liga Endesa με θύμα τους μπλαουγκράνα στην πρεμιέρα
PHOTO CREDITS: BARCA BASKET

Η Γκραν Κανάρια έκανε από νωρίς θόρυβο στο πρωτάθλημα της Liga Endesa, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα με 88-85.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και στις δύο πλευρές του γηπέδου και αντέχοντας στην πίεση της αντιπάλου στο φινάλε, η Γκραν Κανάρια έκανε από νωρίς την έκπληξη στη Liga Endesa και επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 88-85 στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Όπως στο SuperCopa κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι και στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος η Μπαρτσελόνα έδειξε τις αδυναμίες της, δίνοντας το δικαίωμα στη νησιωτική ομάδα να βρει ρυθμό και να κάνει την έκπληξη.

Η Γκραν Κανάρια είχε το προβάδισμα μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, το έχασε για μερικά λεπτά όμως στην πορεία πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +5 (70-65). Οι Αμπρίνες και Σανλί ήταν εκείνοι που κουβάλησαν επιθετικά την Μπαρτσελόνα, η οποία όμως άργησε να βρει ρυθμό.

Ένα δίποντο του Λαπροβίτολα έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την Μπαρτσελόνα 3'30'' πριν από το φινάλε του ματς, με την Γκραν Κανάρια ωστόσο να δείχνει ικανή να κάνει την έκπληξη. Οι εναλλαγές στο σκορ πολλές μέχρι το φινάλε, με την Μπαρτσελόνα να μένει σε απόσταση ενός πόντου. Ένα τρίποντο από πλευρά γηπεδούχων έφερε τη διαφορά στους τέσσερις (86-82), κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Σερτάτς Σανλί με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Άλεξ Αμπρίνες είχε 17 πόντους με 5/9 τρίποντα. Για την Γκραν Κανάρια ξεχώρισε ο Μπαλτσερόβσκι με 17 πόντους, ενώ από 11 είχαν οι Σαλβό και Μπάσας. Στους 12 σταμάτησε ο Σούρνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 48-40, 70-65, 88-85

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Σανλί 18 (5/10 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Κάλινιτς 15 (2), Λαπροβίτολα 3 (6 ασίστ), Αμπρίνες 17 (5/9 τρίποντα), Γιοκουμπάιτις 9 (4/9 δίποντα), Ντα Σίλβα 3, Βέσελι 7 (3/3 δίποντα), Μαρτίνεθ, Σατοράνσκι 6 (2 ασίστ), Κούριτς 7 (1).

TAGS LIGA ENDESA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ