EUROLEAGUE

Γκουίν: ''Αξέχαστο το ΣΕΦ!''

Γκουίν: ''Αξέχαστο το ΣΕΦ!''
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (7μ.μ.) τη Ζιελόνα Γκόρα με στόχο το 5/5 στην Euroleague και ο R.T.Γκουίν μιλάει στο Euroleague Greece για τους Πολωνούς, τον Παναθηναϊκό και το… πρωτάθλημα στο ΣΕΦ!

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε στα τέλη της περσινής σεζόν στον Παναθηναϊκό και βοήθησε τους ''πράσινους'' να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Πλέον ανήκει στην πολωνική Ζιελόνα Γκόρα, αντίπαλο του Ολυμπιακού στον Γ' όμιλο της Euroleague, χωρίς όμως να έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό με τη νέα του ομάδα!

O Γκουίν έμεινε για λίγο καιρό στη χώρα μας όμως πρόλαβε να ''δεθεί'' με την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. ''Όλα όσα έζησα στον Παναθηναϊκό ήταν μια μοναδική εμπειρία! Η χρονιά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο αφού κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην έδρα του μεγάλου μας αντιπάλου, του Ολυμπιακού. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό και ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα και να παίξω ξανά σε αυτή την ομάδα!'' τονίζει χαρακτηριστικά στο Euroleague Greece λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση της πρωτάρας Ζιελόνα Γκόρα με τον Ολυμπιακό.

Έμεινες μόνο ένα μήνα στην Ελλάδα όμως φαίνεται πως έχεις αγαπήσει τη χώρα μας και τον Παναθηναϊκό…

''Έχουμε μόνο ευχάριστα πράγματα να θυμόμαστε από την Ελλάδα, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Όλα στον Παναθηναϊκό λειτουργούν επαγγελματικά, όλοι οι άνθρωποι στην ομάδα είναι εξαιρετικοί και εξυπηρετικοί. Ήμασταν, πραγματικά, μια οικογένεια. Πρόλαβα να δω και κάποια τουριστικά μέρη στην Αθήνα και η αλήθεια είναι πως αγάπησα περισσότερο την Ελλάδα!''

Παρακολουθείς την πορεία της πρώην ομάδα σου στην Euroleague;

''Παρακολουθώ την πορεία του Παναθηναϊκού και η αλήθεια είναι πως έχω κρατήσει επαφή μέσω Facebook με κάποια από τα παιδιά στην ομάδα. Τους εύχομαι τα καλύτερα για φέτος και για τη συνέχεια της καριέρα τους''.

Η καλύτερη στιγμή σου στον Παναθηναϊκό;

''Η καλύτερή στιγμή μου στην Ελλάδα ήταν, σίγουρα, οι τελικοί με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έγραψε ιστορία, ήταν κάτι πολύ όμορφο και σίγουρα ένιωσα υπέροχα που ήμουν μέλος αυτής της επιτυχίας. Θα θυμάμαι για πάντα αυτές τις στιγμές… Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τον κόσμο μας, το πρωτάθλημα…''

Πως έζησες τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό;

''Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα από τους τελικούς ήταν το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Νομίζω πως ήμασταν μπροστά στο σκορ για έξι πόντους και οι οπαδοί τους τρελάθηκαν! Άρχισαν να… βομβαρδίζουν το γήπεδο με ό,τι μπορείς να φανταστείς! Μας υποχρέωσαν να αφήσουμε το παρκέ και να πάμε στα αποδυτήρια για τη δική μας ασφάλεια! Καθώς περιμέναμε, λοιπόν, να γυρίσουμε στο γήπεδο και να τελειώσει το παιχνίδι, έπρεπε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να βγούμε ξανά στο παρκέ, να κερδίσουμε και να τελειώσουμε καλά τη δουλειά μας. Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήρθαν μετά το τέλος και μας έδωσαν συγχαρητήρια για τη νίκη! Ξεσπάσαμε από χαρά στα αποδυτήρια, ήμασταν ενθουσιασμένοι για αυτή τη μεγάλη στιγμή…''.

Τι θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός απόψε στο ΣΕΦ;

''Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ζιελόνα Γκόρα αγωνίζεται στην Euroleague. Πιστεύω ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι μια τεράστια πρόκληση για αυτή την ομάδα που προσπαθεί να βελτιώνεται και να παίζει καλύτερα σε κάθε παιχνίδι. Έχει ήδη μια νίκη με τη Σιένα και έχει μεγάλο κίνητρο να παίξει καλά απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Νομίζω ότι η Ζιελόνα Γκόρα παίζει ελεύθερα, δεν έχει κάτι να χάσει και ίσως αυτό να την κάνει πιο επικίνδυνη''.

Η γνώμη σου για τον φετινό Ολυμπιακό;

''Ο Ολυμπιακός έχασε τον Χάινς και τον Παπανικολάου όμως τα πάει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής. Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης, παραμένουν σε top επίπεδο και νομίζω πως θα συνεχίσουν να το κάνουν''.

-Για ανταλλαγή απόψεων, ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ