EUROLEAGUE

Γκιστ, ο ταξιδευτής

Γκιστ, ο ταξιδευτής

Η Euroleague TV... υποδέχθηκε τον Τζέιμς Γκιστ και εκείνος μίλησε για τη ζωή του σε όλον τον πλανήτη, ως μέλος στρατιωτικής οικογένειας (video).

Tην ιστορία του Τζέιμς Γκιστ ( μαζί με φωτογραφίες από το παρελθόν του -με εντυπωσιακά dreadlocks), σας την είχαμε αναπτύξει ενδελεχώς. Τώρα, ήλθε η σειρά της Euroleague TV να ασχοληθεί μαζί του. Δείτε το video που ετοίμασε για τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού και τι λέει ο ίδιος για την πορεία του στην Ευρώπη.

" Ήμουν το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ, στα Άδανα της Τουρκίας. Ήμουν η σημαντική είδηση εκείνης της ημέρας" εξηγεί, με τον παρουσιαστεί να ενημερώνει πως ως μέλος στρατιωτικής οικογένειας, είχε την ευκαιρία να εκτεθεί σε διάφορες κουλτούρες, σε όλον τον κόσμο και αυτό τον βοήθησε στην πορεία της ζωής του και της καριέρας του, ως μπασκετμπολίστα.

" Γεννήθηκα στην Τουρκία, για δυο χρόνια πήγαμε στις ΗΠΑ, έζησα στη Νεμπράσκα, μετά στη Γερμανία για τέσσερα χρόνια. Έκανα πολλά ταξίδια ως παιδί. Ακόμα και όταν ζούσαμε στη Γερμανία, ταξιδεύαμε σε όλη την Ευρώπη. Οπότε είδα πολλά διαφορετικά μέρη". Οπότε όταν έγινε καλαθοσφαιριστής και χρειάστηκε να ταξιδέψει "ήταν κάθε άλλο παρά δύσκολο για εμένα, διότι είχα βρεθεί ήδη παντού. Με τα ταξίδια, έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις τον εαυτό σου".

Το 2011 ο κύβος ερρίφθη, όταν υπέγραψε στη Φενέρμπαχτσε. " Τι να σας πω; Γνώριζα ότι έχω γεννηθεί στην Τουρκία, αλλά στην πραγματικότητα η σκέψη μου δεν είχε πάει πιο μακριά από αυτό, ώσπου υπέγραψα στη Φενέρ. Όταν παίξαμε με τη Μερσίν, ομάδα που εδρεύει κοντά στα Άδανα, διαπίστωσα πως η πόλη και οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί, ήταν ίδιοι με αυτούς στην πόλη όπου γεννήθηκα. Ήταν σαν να γυρίζω σπίτι μου. Έπαιξα για ένα χρόνο στην Τουρκία και είχα τη δυνατότητα να δω πολλά". Γενικά "ό σα χρόνια είμαι στην Ευρώπη, είναι μια απίστευτη εμπειρία για εμένα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ