STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γκέρσον: "Είναι σημαντικό να σώζεις"

Γκέρσον: "Είναι σημαντικό να σώζεις"
γκερσον ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πίνι Γκέρσον και ο Βαγγέλης Αγγέλου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Σαββάτου

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία. Παράλληλα ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και η φαρμακευτική εταιρία PFIZER HELLAS θα ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με τη δωρεά οργάνων.
O Πίνι Γκέρσον στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παραπάνω πρωτοβουλία λέγοντας: " Είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανεξάρτητα με το ποιος παίζει το Σάββατο. Στη χώρα μου στο Ισραήλ έγινε κάτι αντίστοιχο με κάποιον ποδοσφαιριστή που πέθανε και η εκδήλωση έχει το όνομά του. Απ' όσο ξέρω στην άδεια οδήγησης αναγράφεται το τηλέφωνο του οργανισμού σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συμμετέχει στη δωρεά οργάνων με σκοπό να σώσει μία ζωή.

Στη δική μου θρησκεία όταν σώζεις ένα άνθρωπο είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο. Σε αυτές τις πρωτοβουλίες δεν υπάρχουν θρησκείες και λαοί. Οι προπονητές μπορούν να δείξουν το δρόμο με τις σχέσεις τους.

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: "Όλοι ξέρουν ότι οι οπαδοί είναι φανατικοί. Οι οπαδοί θα πρέπει να σπρώχνουν την ομάδα τους και όχι να βιαιοπραγούν εναντίον του αντιπάλου. Αυτό είναι ένα παιχνίδι, όχι πόλεμος. Όλοι όσοι έρχονται σε έναν αγώνα θέλουν να διασκεδάσουν. Όλοι θέλουν να είναι νικητές αλλά αυτό είναι ένα παιχνίδι.

Όλοι θέλουν να διασκεδάσουν. Οι προπονητές, οι παίκτες και οι διοικήσεις θα πρέπει να επηρεάσουμε τους οπαδούς να επιδοκιμάσουν την ομάδα τους κι όχι να ασκούν βία. Η βία απομακρύνει άλλο κόσμο. Θέλουμε γυναίκες και μικρά παιδιά να βλέπουν τα σπορ. Δεν θέλουμε να καθοδηγήσουμε με αυτό τον τρόπο τη νέα γενιά των οπαδών. Κανείς δεν θέλει να πηγαίνει στη δουλειά του με την αστυνομία





".

Σχετικά με την ομάδα του ο Γκέρσον σχολίασε: " Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε πολλούς τραυματισμούς αλλά δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω. Σε κάποιες εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι. Είναι καλύτερα να συμβαίνει τώρα, παρά το Φεβρουάριο. Έχουμε δύο ματς σε μία εβδομάδα με την ΑΕΚ και θα είναι δύσκολα. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και τώρα καλό κόουτς. Θα είναι πολύ σημαντικοί αγώνες και θα έχουν ενδιαφέρον".

O Iσραηλινός προπονητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. " Αν παίξει όπως με τη Βρέμη, ξέρω το σκορ. Το παιχνίδι ξεκινά 0-0 και όλα μπορούν να συμβούν, αλλά ελπίζω Ολυμπιακός να σκοράρει ακόμα τρία γκολ με τη βοήθεια των φιλάθλων του".

Αγγέλου: "Νιώθω χαρά για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στην εκδήλωση"


Ο Βαγγέλης Αγγέλου από την άλλη πλευρά ανέφερε: " Νιώθω χαρά και μεγάλη ευαισθητοποίηση για τη συμμετοχή της ομάδας μας σε αυτή την εκδήλωση. Το ότι οι δύο ομάδες συμφώνησαν να συμμετάσχουν, μπορεί να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα στους συνανθρώπους μας. Δύο μέλη της οικογένειάς μου είναι μέλη της οργάνωσης δωρητών οργάνων και έχω ενημερωθεί για την σημασία αυτή της προσφοράς".

Aναφερόμενος στην ΑΕΚ τόνισε: " Ευχαριστώ τον Πίνι για τα καλά λόγια. Χωρίζουμε δουλειά μας σε τρία στάδια. Περάσαμε κάποιους αγώνες που ήταν δύσκολοι και η δεύτερη φάση αποτελείται από τρία ματς. Δύο με τον Ολυμπιακό και ένα με τον Παναθηναϊκό. Προετοιμάζουμε και την φάση για τους αγώνες με Μαρούσι, Κολοσσό, Ολύμπια".

Όσο για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό σχολίασε: " Ο Ολυμπιακός έχει επτά γκαρντ και επτά ψηλούς. Στόχος μας είναι να είμαστε σε θέση δράσης και όχι αντίδρασης. Ο αντίπαλός μας βάζει κατά μέσο όρο 91 πόντους, συνεπώς έχε ενδιαφέρον να δούμε πως θα δράσουν οι παίκτες μας και όχι πως θα αντιδράσουν. Η ΑΕΚ χρειάζεται χρόνο, και τον κόσμο της να έρθει κοντά της στο γήπεδο. Εύχομαι από αυτό το παιχνίδι να κερδίσουμε το σεβασμό των φιλάθλων μας".

Από την πλευρά των παικτών ο Μανώλης Παπαμακάριος είπε: " Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι αυτό το παιχνίδι, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και για τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Είμαι σίγουρος ότι αν μπορούμε, θα είμαστε παρόντες και σε άλλες εκδηλώσεις όταν μας ζητηθεί. Όλοι εμείς πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες σε αυτές τις προσπάθειες. Οι φίλαθλοι θα είναι καλό να χαρίσουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους για να δώσουν λίγο αίμα, ώστε να κάνουμε πολλούς ανθρώπους χαρούμενους. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας όποτε μας ζητηθεί".

O Νίκος Χατζής με τη σειρά του ανέφερε: " Σε αυτά τα ματς δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα μεγάλο και δυνατό παιχνίδι με τη συμβολή του κόσμου. Εύχομαι ο κόσμος να πάρει το μήνυμα για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν παράλληλα με τον αγώνα".

Κικίλιας: "Επιβραβεύω την προσπάθεια της ΚΑΕ ΑΕΚ"



Ο Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την πρωτοβουλία της ΑΕΚ τόνισε: " Με τη διπλή ιδιότητα του αθλητή, του γιατρού αλλά και του προέδρου της ΟΝΑ χαιρετίζω και επιβραβεύω την προσπάθεια της ΚΑΕ ΑΕΚ και κυρίως του Δημήτρη Δρόσου. Καλούμε τον κόσμο της ΑΕΚ να δώσει το "παρών" και να προσφέρει αίμα στους συνανθρώπους μας.

Θα υπάρχουν στο γήπεδο κινητές μονάδες αιμοδοσίας, ώστε όποιος θελήσει να δώσει λίγο αίμα, που θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Νομίζω ότι ο αθλητισμός και γενικότερα οι άνθρωποι του μπάσκετ έχουν δείξει και εξακολουθούν να δείχνουν το ευαίσθητό τους πρόσωπο. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι σκεπτόμενος και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται

".

















TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ