ΙΣΠΑΝΙΑ

Γκαρμπαχόσα για Ρούμπιο: "Είμαι πολύ κοντά του, κλάψαμε μαζί"

Ο Ρίκι Ρούμπιο
Ο Ρίκι Ρούμπιο LLUIS GENE/AFP

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, μίλησε για την πολύ καλή σχέση που έχει με τον Ρίκι Ρούμπιο, αλλά και για την αντίδρασή του όταν έμαθε ότι ο διεθνής γκαρντ θα επιστρέψει στη δράση.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Χόρχε Γκαρμπαχόσα μίλησε σε συνάντηση με ΜΜΕ της Ευρώπης για πολλά ζητήματα που αφορούν το μπάσκετ, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στη σχέση του με τον Ρίκι Ρούμπιο.

Όπως δήλωσε ο Γκραμπαχόσα, εκείνος και ο Ρούμπιο έχουν μία πολύ μεγάλη σύνδεση, ενώ αποκάλυψε πως όταν έλαβε το σχετικό τηλεφώνημα μία μέρα πριν την ανακοίνωση της επιστροφής του στη δράση, έκλαψαν μαζί.

Θυμίζουμε ότι ο Ρίκι Ρούμπιο είχε αποφασίσει το περασμένο καλοκαίρι να απέχει από τα μπασκετικά δρώμενα για ένα διάστημα για λόγους ψυχικής υγείας και μερικούς μήνες αργότερα (σ.σ. τον Φεβρουάριο) η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της FIBA Europe:

"Υπάρχει μεγάλη σύνδεση με εμένα και τον Ρίκι (σ..σ Ρούμπιο). Ήταν πολύ δύσκολα όταν συνέβη το προηγούμενο καλοκαίρι και ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος όταν έλαβα το τηλεφώνημα (σ.σ. ότι θα επιστρέψει) επειδή γνωριζόμαστε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Γίναμε πολύ καλοί φίλοι.

Θυμάμαι τη μέρα του περασμένου Ιουλίου όταν ο Σέρτζιο Σκαριόλο μου τηλεφώνησε και είπε 'έχουμε ένα πρόβλημα με τον Ρίκι'. Οδήγησα το αμάξι μου όσο πιο γρήγορα μπορούσα για να πάω στο ξενοδοχείο. Μιλούσα μαζί του και πιστέψτε με, όχι από επαγγελματική οπτική, αλλά από προσωπική, όταν του μίλησε κατάλαβε πως ένιωθε.

Καταστρέφεσαι επειδή σου μιλούσε πολύ ανοικτά. Ήταν σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Εκείνη τη στιγμή έθεσα στη διάθεσή του όλους τους πόρους της εθνικής ομάδας και της ομοσπονδίας. Έθεσα και τον εαυτό μου στη διάθεσή του γιατί, ας πούμε, πέρασα λίγο παρόμοια κατάσταση με τη δική του.

Είμαι πολύ κοντά του. Ήταν πολύ κοντά μου και ήμουν χαρούμενος όταν έλαβα το τηλεφώνημα μία μέρα πριν ανακοινώσει την επιστροφή του στο μπάσεκετ. Κλάψαμε μαζί. Έχουμε μία αξέχαστη στιγμή μαζί"

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ