ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκάλης: "Θα συμβούλευα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην χαλαρώσει"

ÅÊÄÇËÙÓÇ "NICK GALIS HALL OF FAMOUS GAME" (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÊÄÇËÙÓÇ "NICK GALIS HALL OF FAMOUS GAME" (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την ανάδειξή του σε MVP του ΝΒΑ για δεύτερη σερί σεζόν, αλλά και τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ.

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή για την έναρξη της νέας σεζόν στο ΕΚΑ Basketball, το εργασιακό πρωτάθλημα που φέρει το όνομά του από το 2008, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΟΚ, αλλά και την προ τριετίας είσοδό του στο Hall of Fame.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την είσοδο στο Hall of Fame: "Είναι πολλές φορές που το σκέφτομαι και λέω πως έφτασε ένα παιδί, ένα φτωχόπαιδο που μεγάλωσε μέσα στους δρόμους να παίζει μπάσκετ, έφτασε στο μεγαλύτερο σημείο για έναν αθλητή. Το Hall of Fame. Ήταν απίστευτο να είμαι μέσα σε όλα αυτά τα μεγαθήρια που θαύμαζα όταν ήμουν μικρός, κι ακόμη τους θαυμάζω. Ήταν μια απίστευτη βραδιά, σαν ένα παραμύθι".

Για την κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό: "Είναι μια δύσκολη εποχή για όλους, κι αντίστοιχα για τον αθλητισμό. Το να μην υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο είναι κάτι που θα με τρέλαινε, αν ήμουν ενεργός τώρα. Οι πιο πολλοί παίζουμε για τον κόσμο, μην το ξεχνάμε αυτό".

Για την ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε MVP του ΝΒΑ για δεύτερη σερί σεζόν: "Πρώτα απ' όλα, θα του έδινα το χέρι και θα του έλεγα συγχαρητήρια. Ο Γιάννης είναι φοβερός παίκτης, θέλω να πιστεύω κιόλας ότι είναι καλό παιδί -δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά. Μου βγάζει όμως αυτή την εικόνα. Από εκεί κι έπειτα, θα τον συμβούλευα να μην τα παρατήσει. Να μην χαλαρώσει. Ποτέ δεν πρέπει να λέμε ότι τελείωσε, γιατί φτάσαμε σε ένα σημείο. Είναι πιο εύκολο να ανεβείς ψηλά, αλλά πιο δύσκολο να κρατηθείς εκεί. Εμένα με κάνει να νιώθω περήφανος. Αυτό το παιδί έχει μεγαλώσει, ξέροντας τι έχουμε προσφέρει όλα τα παιδιά παλαιότερα. Είχε κάποια βάση στην Ελλάδα, που παλιά να μην την είχε. Με ευχαριστεί πάρα πολύ ότι στον Γιάννη άρεσε το μπάσκετ".

Για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ και αν σκέφτηκε ποτέ να διεκδικήσει ένα αξίωμα στην Ομοσπονδία: "Βοηθούσα στο παρελθόν και θα βοηθάω, όποτε μου το ζητήσουν. Δε μου αρέσει να φαίνομαι, αλλά όταν με ρωτήσουν, θα βοηθήσουν. Εύχομαι αυτός που θα αναλάβει να αγαπάει το μπάσκετ πραγματικά και να το κάνει πρώτα για το άθλημα και μετά για τον εαυτό του".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ