ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Γιώργος Παπαγιάννης: Το ασύλληπτο ποσοστό στα τρίποντα στην EuroLeague και ο τρόπος που παίρνει τα σουτ

Γιώργος Παπαγιάννης: Το ασύλληπτο ποσοστό στα τρίποντα στην EuroLeague και ο τρόπος που παίρνει τα σουτ
INTIME

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την σεζόν στην EuroLeague με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε, έχοντας ξεκάθαρα πλέον ρόλο Stretch-5. Δείτε το τρομερό του ποσοστό στα τρίποντα και τον τρόπο που έχει πάρει αυτές τις προσπάθειες.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του φέτος, όταν συμφώνησε με την Φενέρμπαχτσε. Πήγε σε ένα νέο περιβάλλον, ήξερε ότι θα χρειαστεί να κάνει άλλα πράγματα. Μέχρι στιγμής, δείχνει ότι πλέον προσαρμόζεται σε έναν νέο ρόλο, που τον θέλει να κινείται περισσότερο ως Stretch-5, ως ένας σέντερ δηλαδή που σουτάρει από την περιφέρεια.

Μόλις στην πρεμιέρα της σεζόν, στην νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο (85-82), ο Παπαγιάννης έδειξε περίπου τι μπορεί να περιμένει από αυτόν ο κόσμος. Έκλεισε τον αγώνα έχοντας 15 πόντους με 3/3 τρίποντα και κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως Stretch-5. Αυτή αποδείχθηκε η αρχή για τον διεθνή σέντερ, που πλέον έχει καθιερωθεί σε αυτό τον ρόλο. Και σε αυτό έχει βοηθήσει το εξωφρενικό ποσοστό του στα τρίποντα.

Ο σέντερ του... 76.9% και ο τρόπος που εκτέλεσε

Έπειτα από 7 αγωνιστικές στην EuroLeague ο Παπαγιάννης έχει 10/13 τρίποντα (1.4/1.9 ανά αγώνα), κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 76.9%! Ο διεθνής σέντερ επιχειρεί σχεδόν 2 τρίποντα ανά αγώνα (1.9 για την ακρίβεια), όταν πέρυσι έσπασε το ρεκόρ του με 1.1 προσπάθειες ανά αγώνα από τα 6.75 μέτρα. Ιδού και το Shot Chart των σουτ που έχει επιχειρήσει από την γραμμή του τριπόντου:

Τα τρίποντα που έχει επιχειρήσει την φετινή σεζόν ο Παπαγιάννης στην EuroLeague
Τα τρίποντα που έχει επιχειρήσει την φετινή σεζόν ο Παπαγιάννης στην EuroLeague PRINTSCREEN/HUDL INSTAT


Σε κύκλο τα εύστοχα σουτ, με "x" τα άστοχα σουτ.

Σύμφωνα με το Hudl Instat, ο Παπαγιάννης έχει πάρει 6/9 τρίποντα σε καταστάσεις Catch and Shoot (66.6%) και 4/4 σε καταστάσεις Pick and Pop (100%)! Το δείγμα είναι σίγουρα μικρό, ωστόσο δείχνει μία τάση της Φενέρμπαχτσε και του Δημήτρη Ιτούδη σχετικά με το πώς θα αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Παπαγιάννη.

Αυτό το εξωφρενικό 76.9% στα τρίποντα με το οποίο σουτάρει ο Παπαγιάννης είναι δεδομένο ότι δεν θα διατηρηθεί σε βάθος χρόνου. Πέρυσι (2022/23) πάντως σούταρε με 48.6% από την γραμμή των 6.75 μέτρων (18/37 τρίποντα). Τα σουτ είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τον διεθνή σέντερ, ο οποίος πρέπει απλώς να παίρνει τις προσπάθειες που του αναλογούν. Και αν συνεχίσει έτσι, τότε ίσως καθιερωθεί πλέον στην μνήμη του κόσμου ως Stretch-5.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ