BASKETBALL ANALYSIS

Γιώργος Παπαγιάννης: Η ανάλυση της εξαιρετικής του εμφάνισης στην πρεμιέρα της EuroLeague, όπου κινήθηκε σαν Stretch-5

Γιώργος Παπαγιάννης: Η ανάλυση της εξαιρετικής του εμφάνισης στην πρεμιέρα της EuroLeague, όπου κινήθηκε σαν Stretch-5
ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ ΧΑΡΗΣ/INTIME

Ο Στέφανος Μακρής αναλύει με την βοήθεια του hudlstat την παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη στην πρεμιέρα της EuroLeague κόντρα στην Αρμάνι. Το μακρινό σουτ, το Pick and Pop και ο τρόπος που κινήθηκε ως Stretch-5.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Φενέρμπαχτσε στο συγκλονιστικό παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, όπου η τουρκική ομάδα πήρε την νίκη στην παράταση με 85-82.

Ο διεθνής σέντερ ήταν εκ των κορυφαίων της Φενέρ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 15 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 31 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, όντας ο δεύτερος παίκτης της ομάδας του σε χρόνο συμμετοχής.

Το θέμα στη περίπτωση του Παπαγιάννη - πέρα από την εικόνα του στο παρκέ - ήταν ότι κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως Stretch-5, σε έναν ρόλο που είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να τον καθιερώσει ο Δημήτρης Ιτούδης στην Φενέρ, για να ανοίξει το γήπεδο.

Η παρουσία στο ρόστερ δύο φόργουορντ που αρέσκονται στο να ποστάρουν (Πιέρ, Νάιτζελ-Χέιζ) δημιουργεί στην Φενέρ την ανάγκη να ανοίγει το γήπεδο, με τον Παπαγιάννη να έχει την ευκαιρία να εστιάσει ακόμα περισσότερο σε αυτό τον ρόλο.

Το SPORT24 αναλύει τους αριθμούς του με την βοήθεια του hudlstat.

To Pick and Pop και το άνοιγμα του γηπέδου

Ο Παπαγιάννης έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια - ειδικά την τελευταία διετία - να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το καλάθι. Εξακολουθεί να είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει εξαιρετικά το Pick and Roll, ρολάροντας προς το καλάθι μετά το σκριν, αλλά το Pick and Pop (όπου βγαίνει στην περιφέρεια) έχει προστεθεί στο ρεπερτόριό του. Σταδιακά, πήγε όλο και πιο πίσω κι έτσι αντί να σουτάρει από τα 5-6 μέτρα, σουτάρει από τα 6.75 μέτρα.

Σύμφωνα με το hudlstat, ο Παπαγιάννης σημείωσε 6 πόντους (σε 2 κατοχές) σε κατάσταση Pick and Pop και άλλους 3 πόντους σε κατάσταση Catch and Shoot (σουτ από στάση). Συνέχισε να κινείται και κοντά στο καλάθι, αλλά ήταν τα σουτ του - και στην συνέχεια η απειλή που δημιουργούσε τραβόντας τους ψηλούς της Αρμάνι μακριά από το καλάθι - που έκαναν την διαφορά. Ιδού και οι επιδόσεις του:

Το Shot Chart του Παπαγιάννη κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο
Το Shot Chart του Παπαγιάννη κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο PRINTSCREEN/HUDLSTAT

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από μόλις ένα παιχνίδι. Ενίοτε οι παίκτες - και οι ομάδες - παίρνουν απλώς αυτό που τους δίνει η αντίπαλη άμυνα. Ο Παπαγιάννης την τελευταία διετία έχει δείξει μεγάλη διάθεση να εξελίξει το παιχνίδι του στον βαθμό που θα αποτελεί σταθερή απειλή από την περιφέρεια. Και, στο επίσημο ντεμπούτο του με την Φενέρ, φάνηκε να αισθάνεται πολύ άνετα στο νέο του περιβάλλον.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ