ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιατί ο Ράιτ είναι αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός

Γιατί ο Ράιτ είναι αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη κάποιον που να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του Διαμαντίδη, αλλά και του Ούκιτς. Ο Ζακ Ράιτ είναι αυτός ο τύπος.

Ο Ζακ Ράιτ μπορεί να γίνει ό,τι ήταν πέρυσι για τον Παναθηναϊκό ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Είναι τέτοιου τύπου παίκτης. Όπερ σημαίνει πως θα ξεκουράσει τον Διαμαντίδη, θα προσφέρει πολλά στην άμυνα, θα γίνει και ο άνθρωπος των “πρασίνων” στον αιφνιδιασμό, ενώ όταν θα πέσει σε... τοίχο, θα πασάρει. Σωστά. Ενδεχομένως να μη τα κάνει όλα αυτά από την πρώτη μέρα (φευ), αλλά να είστε σίγουροι πως θα τα κάνει.

Κατ' αρχάς ο Παναθηναϊκός έψαχνε παίκτη που να έχει κοινοτικό διαβατήριο. Έχει από τη Βοσνία. Είναι πολύ καλός αθλητής, με γρήγορα, φρέσκα, πόδια. Είναι και εξαιρετικός αμυντικός στην μπάλα. Είναι ο τύπος που αν του αναθέσεις έναν παίκτη, μπορείς να νιώθεις σίγουρος πως θα τον σταματήσει.

Στο ανοιχτό γήπεδο είναι αυτό που θα λέγατε "μανίτσα" (φυσικά το αυτό ισχύει και για τον αιφνιδιασμό), ενώ στο “ένας με έναν” έχει για όπλο το πολύ καλό drive. Φυσικά, δεν είναι ο άριστος παίκτης, διότι δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος εκεί έξω. Τι δεν κάνει εξαιρετικά; Δεν είναι σταθερός σουτέρ.

Eίναι ωστόσο, αυτό που χρειάζεται ο ΠΑΟ. Δηλαδή, κάποιος που να ξεκουράζει τον Διαμαντίδη (πραγματικά, όχι να τον έχει με τη ψυχή στο στόμα), αλλά χρειάζεται καλή χημεία κοντά του. Δηλαδή, καλούς σουτέρ, για να καλύψουν τη δική του αδυναμία. Χαρακτηριστικά, στα φετινά ματς στη Euroleague με την Μπάμπεργκ, δεν εκτέλεσε ούτε ένα τρίποντο, ενώ είχε 44% στα δίποντα. Τι είχε στις βολές; 66%, ενώ βάσει των όσων σημειώθηκαν φέτος στη Euroleague, δίνει και 3.2 ασίστ ανά αγώνα.

H αδυναμία που... τακτοποιείται

Επειδή δεν είναι και ο καλύτερος σουτέρ που υπάρχει εκεί έξω, χρειάζεται το χώρο του για να ασχοληθεί με το “ένας με έναν”, που το κάνει καλά. Αυτό τον κάνει λιγότερο αποτελεσματικό στις επιθέσεις στο μισό γήπεδο (δηλαδή, όταν ο ρυθμός δεν είναι φρενήρης, όταν εξαντλείται το χρονόμετρο και όλα είναι περισσότερο ελεγχόμενα, ώστε να αποφεύγονται και περιττά λάθη, μαζί και εξτρά κατοχές των ιδίων, αλλά και των άλλων), αλλά είπαμε.

Με το σωστό support group, ξέρει πώς να λειτουργεί θετικότατα. Το κυριότερο; Ο Παναθηναϊκός απέκτησε ένα ακόμα κορμί, στη γραμμή που πραγματικά το χρειαζόταν. Όχι όποιο κι όποιο, αλλά αυτό που ταίριαζε στο προφίλ της δουλειάς. Και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Θυμίζουμε ότι το Sport24.gr έχει γράψει από τις 11/2 ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ήδη την προσφορά του για το μπάι άουτ του Ράιτ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ