EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους: “Η πρόκριση είναι στο χέρι μας”

INTIME SPORTS

Παρά την απώλεια του πλεονεκτήματος της έδρας, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θεωρεί ότι η πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης παραμένει στα χέρια του Παναθηναϊκού. Τι λέει για την χθεσινή ήττα αλλά και γιατί θυμήθηκε τη Σιένα.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για την ήττα από την Μακάμπι, για το Γιαντ Ελιάου αλλά και για τις ελπίδες του Παναθηναϊκού που δεν έσβησαν ακόμα.

Παράλληλα, έδωσε το σύνθημα για τουλάχιστον ένα “διπλό” στο Ισραήλ που θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει και πάλι στο ΟΑΚΑ για πέμπτο ματς.

“Σίγουρα. Η ομάδα διαθέτει τον καλύτερο προπονητή και πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες. Και με τη Σιένα το 2009 είχαμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση, αλλά πήγαμε στην Ιταλία και πήραμε δύο νίκες. Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας”, εξέφρασε τη σιγουριά του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πριν αναφερθεί στα λάθη που έγιναν:

“Το ματς κρίθηκε στην άμυνα και στο γεγονός πως οι παίκτες της Μακάμπι έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, κυρίως ο Μπλου στην παράταση.

Δεν βγάλαμε στο παρκέ την ίδια ενέργεια με εκείνη του πρώτου αγώνα, δεν παίξαμε καλή άμυνα και το πληρώσαμε, αφού κρατήσαμε ζωντανή τη Μακάμπι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο τέλος της παράτασης πήγαμε σε βεβιασμένες επιλογές και δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Το ματς είναι ιστορία πλέον και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο”.

“Η άμυνα θα’ ναι το κλειδί”

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα αγωνιστεί στη “Νοκια Αρίνα” ως αντίπαλος, καθώς για πρώτη φορά θα νιώσει την καυτή ατμόσφαιρα, αλλά όχι ως παίκτης της Μακάμπι.

Γνωρίζει ότι θα έχει δύσκολο έργο ο Παναθηναϊκός, αλλά δίνει το σύνθημα για το “διπλό” μέσω μίας καλύτερης άμυνας:

“Πρόκειται για μία δύσκολη έδρα, την οποία γνωρίζω καλά. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο αγώνα κα να διδαχθούμε από αυτά. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση.

«Κλειδί» και για τις δύο αναμετρήσεις με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ θα είναι η άμυνα. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν παίξαμε τόσο καλή άμυνα και χάσαμε. Μας περιμένει μια δύσκολη αποστολή την Τρίτη (27/03) στο Τελ Αβίβ, απέναντι σε μια καλή ομάδα, με έναν καλό προπονητή και ένα θερμό κοινό”.

Τέλος, όσον αφορά τα δικά του συναισθήματα, επιστρέφοντας στο Τελ Αβίβ σχολίασε: “Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν με τη Μακάμπι, αλλά εδώ είμαι για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο το διπλό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ