STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιαπλές: "Τα παιδιά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα"

Γιαπλές: "Τα παιδιά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα"
INTIME SPORTS

Ο Θανάσης Γιαπλές εξήρε την προσπάθεια που έκαναν οι Κρητικοί και γύρισαν το παιχνίδι, ενώ τόνισε πως ήταν μεγάλο επίτευγμα οι νίκες με Πανιώνιο, Απόλλων και ΠΑΟΚ

Το Ρέθυμνο κατάφερε να νικήσει και τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας φοβερά ψυχικά αποθέματα με τα οποία κατάφερε να γυρίσει ένα ματς που έδειχνε χαμένο.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, ο Θανάσης Γιαπλές στάθηκε στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του κι επανέλαβε πως θα πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια που έκανε η ομάδα του στη σειρά των αγώνων με Πανιώνιο, Απόλλωνα και ΠΑΟΚ.

"Για μας ήταν το τρίτο ματς στη σειρά με ιδιαιτερότητες. Μετά τον Απόλλωνα που ήταν μια νίκη που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα έρθει, η ομάδα «άδειασε» και κάποιοι αισθάνθηκαν ότι αποτέλεσε το μεγαλύτερο χρέος της για φέτος", σχολίασε ο προπονητής του Ρεθύμνου και συνέχισε:

"Ο κ. Μαρκόπουλος διάβασε τον ρυθμό μας κι επέλεξε να μας σταματήσει τους αιφνιδιασμούς. Δεν κάναμε πολλά πράγματα απ’ αυτά που συνηθίζουμε και κερδίσαμε μόλις 8 ελεύθερες βολές. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πράγματι, ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος.

Από την άλλη πλευρά μας όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια των παικτών μας. Μετά από δύο μεγάλα τρίποντα των Χατσερ και Δέδα, τα δικά μας παιδιά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς. Θέλω να πω όμως και κάτι άλλο… Έχουμε επιλέξει περισσότερο επιθετικές άμυνες, και δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου ζώνη κι αυτό είναι επιλογή μας. Η σειρά των νικών με Πανιωνιο, Απόλλωνα και ΠΑΟΚ είναι μεγάλο επίτευγμα κι οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στα παιδιά".

Τους παίκτες του Ρεθύμνου εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Απόλλων Τσόχλας: "Το δις εξαμαρτείν…» «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λέει ο λαός. Ευτυχώς εμείς δεν το πληρώσαμε. Έπρεπε να κάνουμε φάουλ στο τέλος. Δεν το κάναμε ούτε στην Πυλαία και χάσαμε, δεν το κάναμε ούτε εδώ αλλά ευτυχώς…. Η ζώνη του ΠΑΟΚ έφερε αποτέλεσμα ενώ εμείς ήμασταν άστοχοι στα τρίποντα.

Στο τέλος καταφέραμε και γυρίσαμε ένα ματς που το ήλεγχε ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Δεν κάναμε τη νίκη μέσα στην Πυλαία και την κάναμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Στέργιο Κουφό ο οποίος με έφερε στο Ρέθυμνο αλλά και στους σημερινούς μου προπονητές. Περάσαμε δύσκολα το τελευταίο διάστημα αλλά είμαστε εδώ πλέον. Τέλος θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στον Γιάννη τον φροντιστή μας".

Μαρκόπουλος: "Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στατιστικά"

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος συμφωνούσε με την στατιστική υπηρεσία όχι όμως και με το τελικό σκορ: "Οφείλουμε να συγχαρούμε την ομάδα του Ρεθύμνου. Από την πλευρά μας, μετά το 22-10 ανακτήσαμε τον έλεγχο. Αν δείτε και τα στατιστικά, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος.

Η αλήθεια είναι ότι δεν προετοιμαστήκαμε όσο καλά θα θέλαμε. Όταν κρίνεται ένα ματς σ’ ένα σουτ βέβαια, θυμάσαι διάφορα που ίσως να σου κόστισαν. Κάναμε δύο λάθη στο τελευταίο 5λεπτο και μας στοίχισαν. Καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο".

Τέλος, ο Γιώργος Δέδας υποστήριξε: "Ξέραμε ότι θα είναι ντέρμπι. Πρέπει να πούμε όμως ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε για την επιθετική άμυνα του Ρεθύμνου. Το σκορ ήταν πάρα πολύ κλειστό. Ο Απόλλωνας (σ.σ. Τσόχλας) έβαλε ένα καθοριστικό σουτ και μετά χάσαμε ένα σημαντικό ριμπάουντ. Στα πρώτα 7 λεπτά δεν ήμασταν στο γήπεδο. Καλή συνέχεια στους φίλους μου στο Ρέθυμνο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ